CSM CSU Oradea se impune în confruntarea cu Steaua CSM EximBank București

CSM CSU Oradea a învins Steaua CSM EximBank București, scor 80-72, la capătul unui mci spectaculos, ce a cuprins trei sferturi mai bune pentru formația militară, respectiv un final de partidă controlat de campioana României. Jocul contând pentru etapa 25 din Liga Națională a fost transmis în direct la DigiSport.

Bucureștenii au marcat primele nouă puncte ale partidei și pe ultimele opt din sfertul inaugurală. Steaua s-a desprins la zece puncte în minutul 21, pe fondul unei triple de senzație semnată Marius Runkauskas. Elevii lui Jukka Toijala și Sașa Ocokoljic au dominat la recuperare și au marcat inclusiv din poziții dificile.

CSM CSU Oradea a replicat cu Martin Zeno, autor a 14 puncte în primul sfert și care a terminat cu 28 puncte. Muhamed Pasalic și Andrei Mandache au avut contribuții majore în ambele faze ale jocului. Ardelenii au marcat primele opt puncte ale sfertului decisiv, moment în care au trecut definitiv la conducere și au controlat jocul până la final.

Bihorenii au practicat o apărare senzațională în repriza a 2-a, atât din punct de vedere al disciplinei tactice, cât și al nivelului de combativitate. Campioana l-a pus în mare dificultate pe Runkauskas, jucător ținut la opt puncte marcate din nouă aruncări și cu opt posesii pierdute! Un rol esențial în apărarea balticului l-au jucat Andrei Mandache și Muhamed Pasalic.

Cifre și statistici

Formația pregătită de Cristian Achim și Milan Mitrovic a terminat cu 62% la aruncările de la mare distanță. De asemenea, preciunea pe minge pusă de apărarea orădeană s-a resimțit și în statistică: 10-17 la posesii pierdute, 8-3 la intercepții.

Martin Zeno a totalizat 28 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, Andrei Mandache și Muhamed Pasalic au avut câte 15 puncte, iar Will Franklin a terminat cu 10 pase decisive pentru învingători.

Nikola Malesevic a reușit 15 puncte, iar Morris Curry a bifat 11 puncte și 6 pase decisive la debutu în Liga Națională. Pivotul Randal Falker a contabilizat 8 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive și 2 capace pentru Steaua.

CSM CSU Oradea a jucat fără Uros Lucic. De cealaltă parte au absentat Nikola Jevtovic și Mihai Paul. Ambele echipe au avut câte cinci străini implicați în joc.

Bilanț și program

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 11-10 și ocupă locul 4 în LNBM. Steaua CSM ExmBank are 13-8 și ocupă locul 3 în clasament.

Bucureștenii vor disputa următoarele trei meciuri pe teren propriu. Este vorba despre dueluri cu BC SCM Timișoara (15.03), U-BT Cluj-Napoca (18.03), respectiv BCM U Pitești (22.03).

Bihorenii continuă programul cu deplasări în cursul săptămânii și jocuri pe teren propriu la sfârșitul acestora. Astfel, miercuri (15.03), Oradea se deplasează la Pitești, pentru ca sâmbătă (18.03) să joace pe teren propriu cu CSU Sibiu.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.