CSM CSU Oradea forțează decisivul în seria cu U-BT Cluj-Napoca, în semifinalele LNBM

CSM CSU Oradea a dispus de U-BT Cluj-Napoca în Meciul 4 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Partida desfășurată la Arena Antonio Alexe, transmisă în direct la DigiSport, s-a încheiat cu scorul de 85-76 în favoarea campioanei în exercițiu a României.

Jocul a demarat favorabil echipei bihorene. Aceasta s-a desprins pe tabela de marcaj prin cele trei coșuri de trei puncte consecutiv marcate de către Andrei Mandache. De aici, CSM-ul a fost în control, încheind primul sfert în avantaj de șapte lungimi. Ecartul a urcat la un maxim de 17 puncte în sfertul al 2-lea, dar U-BT Cluj a strâns la 41-28, după 20 minute de joc efectiv. Vizitatorii au avut 1/9 la aruncările de trei puncte în prima repriză.

Repriza a 2-a a evidențiat jocul ofensiv al lui Filip Adamovic și Aleksandar Rasic. De altfel, Mihai Silvășan a optat să joace cu Vaidas kariniauskas în locul lui Max Pustozvonov pentru a avea un creator în plus, dar și pentru a-i pune pe cei doi ex-iugoslavi amintiți în postură de finalizatori, lucru afirmat de antrenor la conferința de presă. Ambii au marcat cu generozitate de la mare distanță. Așa cum a fost întreg sezonul, Clujul a depins de aruncarea de trei puncte, iar aceasta a readus formația vizitatoare în joc, grație celor 48 puncte înscrise în ultimele 20 minute de joc.

Aleks Rasic s-a accidentat cu trei minute înainte de final, după ce a marcat de trei ori de pe semicerc. El a fost purtat pe brațe de colegi până la banca de rezerve și apoi la vestiar. În absența sârbului, formația din Cluj nu a mai putut reveni. CSM-ul a gestionat situația, având mai multe guri de foc raportat la meciul anterior.

Învingătorii au avut superioritate la procentajul aruncărilor din acțiune, au marcat mai mult atât din acțiune, cât șli de la linia de pedeapsă, au fost superiori la pase decisive, intercepții și posesii pierdute. Astfel, raportul eficienței a fost net favorabil învingătorilor (107-78).

Martin Zeno a totalizat 20 puncte, 9 recuperări, 2 capace și 2 intercepții. El a fost faultat de 11 ori în cele 32 minute petrecute pe parchet și a avut 10/10 la linia de pedeapsă. Americanul a terminat cu 24 la eficiență.

Andrei Mandache a avut un aport colosal în ambele faze ale jocului. El a desprins CSM-ul în primele minute și a fost liderul echipei sale la intercepție, recuperare ofensivă, reușitele din acțiune și precizie. Căpitanul CSM-ului a avut 17 puncte, 4 intercepții, 3 recuperări și 2 pase decisive pentru 20 la eficiență.

Sean Barnette a terminat cu 14 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții, Will Franklin a izbutit 11 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări cu o posesie pierdută, iar Titus Nicoară a bifat 10 puncte și 3 recuperări pentru învingători.

Aleks Rasic a contabilizat 19 puncte în ceea ce ar putea fi ultimul său meci al sezonului. El a fost secondat de către Filip Adamovic, autor a 17 puncte, 5 pase decisive, 2 intercepții pentru 18 la eficiență, iar Kyndall Dykes a încheiat cu 13 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și un capac pentru U-BT Cluj-Napoca.

De notat că Mihai Silvășan a acordat peste 31 minute de joc tuturor celor cinci titulari.

CSM CSU Oradea bifează al 2-lea succes consecutiv în această serie, confirmând prestațiile solide din primele trei sferturi ale Meciului 1, respectiv cele 40 minute de joc efectiv din Meciul 2. Campioana egalează situația la general. Este 2-2, fiecare impunându-se în jocurile de pe teren propriu.

U-BT Cluj-Napoca pierde pentru prima dată două jocuri consecutiv în actuala ediție de campionat. De asemenea, Oradea este prima echipă din LNBM care învinge Clujul mai mult de o dată. În plus, trebuie notat faptul că pe parcursul celor 80 minute de joc efectiv ale acestei serii desfășurate la Oradea, formația de pe Someș nu a fost în avantaj pe tabela de marcaj nici măcar o secundă.

Meciul 5, decisiv, se va disputa sâmbătă (13.05), cel mai probabil cu începere de la ora 18:15. Este cert că partida nu poate să înceapă la o oră mai târzie întrucât la ora 20:00 este programată ultima etapă a Ligii 1 la fotbal, unde trei meciuri prezintă interes sporit și toate vor fi transmise în direce pe canalele DigiSport.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.