CSM CSU Oradea a definitivat lotul pentru sezonul 2017/18

CSM CSU Oradea a definitivat lotul de jucători cu care va aborda sezonul competițional 2017/18. Joi (17.08), roș-albaltrii au oficializat ultimele două transferuri. Este vorba despre un fundaș și un pivot.

Pedja Stamenkovic s-a alăturat bihorenilor după un sezon în care a evoluat în Polonia, Slovacia și Franța. El măsoară 1.90 metri și este fundaș. Sârbul are contract deschis, cu mențiunea că înțelegerea cu bihorenii este ca el să stea la Oradea cel puțin până la încheierea preliminariilor.

Stamenkovic a mai jucat în România pe parcursul sezonului 2014/15. El a început aventura alături de BCM U Pitești cu o accidentare ce a necesitat intervenție chirurgicală și o perioadă de recuperare.

Îi spunem bun venit lui Pedja Stamenkovic. El devine cel de-al 6-lea jucător străin din lotul CSM CSU Oradea.Amănunte …

Posted by CSM Oradea on 17 August 2017

Antrenorul Cristian Achim poate să înceapă activitatea pur baschetbalistică. Oradea a avut doar opt jucători la reunire, însă prin aducerea lui Stamenkovic are doi jucători de poziția 1, iar prin sosirea lui Martin Zeno, respectiv legitimarea lui Arturas Valeika poate să înceapă și antrenamente cu caracter tactic. Cei din urmă vor intra în programul echipei de vineri, respectiv sâmbătă.

CSM-ul va pleca în cantonament la Debrecen, acolo unde se va antrena în perioada 21-29 august. Fără îndoială, pregătirea fizică rămâne în prim plan, dar și ședințele de individualizare își găsesc locul în programul de pregătire al bihorenilor.

În ceea ce îl privește pe ultimul jucător anunțat, acesta sosește din Lituania și se află la primul contact cu baschetul românesc. Arturas Valeika are 32 ani, măsoară 2.07 metri și este pivot.

Valeika a câștigat Liga Baltică în ultimul sezon, a fost semifinalist în Cupa Lituaniei și sfertfinalist în campionatul național al Lituaniei. Jucătorul amintit a bifat patru sezoane în NCAA și are deja nouă sezoane la nivel profesionist, cu precădere în Lituania, dar și în Germania, Letonia și Spania.

El vine după un sezon în care a jucat 57 meciuri în trei competiții pentru Vytautas Prienai. De-a lungul carierei a câștigat două cupe ale Lituaniei și a fost finalist al campionatului și cupei în 2015, alături de Lietuvos Rytas.

Jucător de pick and roll și extrem de productiv la recuperare ofensivă, Valeika a jucat în România în cupele europene. Este vorba despre duelurile cu Asesoft Ploiești în EuroCup, respectiv BC Mureș în FIBA Europe Cup.

Arturas Valeika este noul pivot al CSM CSU Oradea. Baschetbalistul lituanian completează lotul de jucători al Leilor Roș…

Posted by CSM Oradea on 17 August 2017

În urma acestor mutări, lotul lui CSM CSU Oradea cuprinde 14 jucători. Ei sunt:

Fundași – Obie Trotter, Pedja Stamenkovic, Muhamed Pasalic, Andrei Mandache, Basti Ionescu
Extreme – Martin Zeno, Goran Gajovic, Bobe Nicolescu, Darius Meluț
Pivoți – Arturas Valeika, Nemanja Milosevic, Bogdan Țîbîrnă, Lucian Țîbîrnă, Sergiu Pop

Oradea va juca în FIBA Europe Cup, unde are posibilitatea să joace cu toți cei șapte străini, dacă va înscrie 12 jucători pe foaia de arbitraj. De asemenea, bihorenii vor juca în Liga Națională și Cupa României.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.