CSM CSU Oradea a câștigat finala mică a LNBM cu un coș în ultima secundă a meciului decisiv

CSM CSU Oradea a câștigat finala mică a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Formația pregătită de Cristian Achim a învins CSU Sibiu, la Sala Transilvania, scor 72-71, în Meciul 3 al seriei care a stabilit numele formației care va obține medaliile de bronz.

Will Franklin a marcat coșul victoriei în ultima secundă a timpului de joc. Americanul a reușit o recuperare ofensivă după ratarea lui Martin Zeno și a trimis mingea spre coș cu 0.3 secunde rămase pe timpul de joc. Încercarea fundașului de la CSM CSU Oradea a fost precisă și jocul s-a încheiat cu această realizare.

Formația pregătită de Cristian Achim a reușit să se impună într-un meci decisiv în deplasare, pe o revenire de la un deficit de 18 puncte.

Sibiul a avut superioritate la recuperare ofensivă (7-3), posesii pierdute (9-15) și intercepții (11-6), respectiv la linia de pedeapsă (15-9 cu procentaje de 93%-52%). În schimb, Oradea a avut superioritate la procentajul aruncărilor din acțiune (52%-39) și la numărul reușitelor de acest gen (28-24).

Muhamed Pasalic a reușit cea mai bună prestație stagională. Bosniacul a avut 10/12 la aruncările din acțiune și a terminat cu 27 puncte marcate în 30 minute de joc efectiv. El a adăugat 3 pase decisive și o intercepție pentru 29 la eficiență și 17 la +/-.

Sean Barnette a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, iar Sean Denison a terminat cu 10 puncte, 9 recuperări și 2 capace pentru învingători. Franklin a totalizat 8 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție pentru bihoreni.

În replică, Igor Mijajlovic a avut 16 puncte, Marcel Davis a adăugat 14 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, iar Chris Cooper și Bogdan Popescu au terminat cu câte 10 puncte fiecare pentru CSU Sibiu.

Scorul general al finalei mici a fost de 2-1 în favoarea lui CSM CSU Oradea.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On CSM CSU Oradea a câștigat finala mică a LNBM cu un coș în ultima secundă a meciului decisiv

  • Oradea a cistigat neasteptat, dar pe deplin meritat. Sibiul a fost departe ca valoare a echipei. Sere si Achim nu erau prea veseli dupa meci! Uite ca Franklin, pensionarul cum ii spuneau unii a schimbat macazul.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.