CSM CSU Oradea își apără terenul propriu în seria cu Phoenix Galați

CSM CSU Oradea s-a desprins la 2-0 în seria cu Phoenix Galați din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Rezultatul final a fost de 103-79.

Partida a fost controlată de bihoreni, aceștia marcând 37 puncte în primul sfert, unul pe parcursul căruia s-au desprins la 19 puncte. Elevii lui Cristian Achim au pus în mare dificultate apărarea adversă, pick and roll-ul orădenilor funcționând impresionant atât ca estetică, cât și ca eficiență. În continuare, gazdele au gestionat avantajul, reușind să se desprindă la un maxim de 26 puncte pe tabela de marcaj. Radovan Markovic a suferit o accidentare la genunchi, el fiind purtat pe brațe de colegi, după care a fost transportat la spital. La jumătatea confruntării scorul era de 55-35.

DSC_0218

Repriza secundă a consemnat revirimentul lui Phoenix. Elevii lui Florin Nini au jucat similar primei partide, găsind soluții de a finaliza la capătul unor acțiuni colective. Dunărenii au reușit să strângă pe tabela de marcaj, apropiindu-se la opt puncte. Oradea încheie secvența a 3-a cu reușita de pe semicerc a lui Silviu Lupusavei, pentru ca pe parcursul sfertului 4 să iasă la rampă Will Franklin, Sean Barnette și Salih Nuhanovic. De altfel, cei trei au avut contribuții consistente pe tot parcursul jocului. Remarcabil este și faptul că antrenorul Cristian Achim a folosit mai mulți jucători români decât îi cere regulamentul în destule momente de joc, în condițiile în care Bogdan Țîbîrnă a fost menajat.

Oradea a avut superioaritate la aruncările din acțiune, recuperări, pase decisive, intercepții și a provocat un număr de 23 posesii pierdute echipei adverse. Galațiul a punctat mai precis depe semicerc și de la linia de pedeapsă.

Barnette a totalizat 22 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Lucic a adăugat 17 puncte, 5 pase decisive, Zupan a terminat cu 16 puncte, iar Nuhanovic a reușit 15 puncte, 6 recuperări și 5 intercepții pentru învingători. În replică, Yaroslav Lemyk a reușit 22 puncte, Milos Bojovic a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, iar Milos Pesic a reușit 14 puncte, 7 recuperări pentru Galați.

Scorul general devine 2-0. Seria se mută la Galați. Meciul 3 se dispută duminică (24.04), ora 19, nefiind televizat.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.