Oradea aduce primul succes românesc în sezonul 2017/18, dar ratează calificarea la limită

CSM CSU Oradea a obținut prima victorie românească pe plan continental în sezonul 2017/18. Formația pregătită de Cristian Achim a depășit pe Balkan Botevgrad, scor 85-70, însă a ratat la limită accesul în cel de-al 2-lea tur preliminar din FIBA Europe Cup.

Gruparea bihoreană a beneficiat de contribuții impresionante în prima repriză din partea lui Nemanja Milosevic și Goran Gajovic la finalizare. De asemenea, CSM-ul a mizat pentru prima dată pe serviciile lui Arturas Valeika, jucător care a avut un impact pozitiv în ambele faze ale jocului. Totodată, conducătorul de joc Obie Trotter și-a pus colegii în valoare având mare grijă de minge.

La polul opus s-au situat absența lui Martin Zeno, accidentat la genunchi (va absenta cel puțin două luni), blocajul defensiv (Balkan a avut 17 recuperări ofensive), respectiv procentajul aruncărilor de trei puncte (acolo unde shooterii au avut cele mai mari probleme). În plus, Trotter și Țîbîrnă au avut probleme cu greșelile personale, însă acest lucru a fost o consecință a nivelului de agresivitate care a avut și părți pozitive, Oradea reușind să reducă din deficit încât de la primele posesii ale confruntării.

Pe parcursul reprizei secunde, Oradea a izbutit să anuleze deficitul de 16 lungimi înregistrat în confruntarea directă din tur. Ultima dată cu 20 secunde rămase pe timpul de joc. Moment în care antrenorul Cristian Achim a cerut fault, lucru pe care Muhamed Pasalic l-a dus la îndeplinire cu ceva mai mult de 11 secunde rămase pe timpul de joc.

Brandon Fortenberry a împărțit cele două aruncări libere de care a beneficiat, suficient pentru a aduce gruparea din Bulgaria în avantaj de un singur punct la general. Achim nu a mai avut timp de odihnă, însă în prealabil a discutat cu elevii săi ce dorește de la ultima acțiune ofensivă. Trotter a ales să paseze în lateral, iar în criză de timp Milosevic a aruncat de pe semicerc din întoarcere, chiar pe sirena ce a anunțat finalul confruntării. Mingea a izbit inelul, iar Balkan Botevgrad s-a impus cu scorul general de 152-151, după ce în tur s-a impus cu 82-66.

Milosevic a totalizat 36 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisie pentru 43 la eficiență și 20 la +/-. Gajovic a adăugat 22 puncte, iar Trotter a încheiat cu 11 puncte, 9 pase decisive. Fortenberry a avut 19 puncte, 4 pase decisive, Brooks a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, iar Washington a încheiat cu 11 puncte, 7 recuperări pentru Balkan.

În turul al 2-lea, Balkan Botevgrad se duelează cu Falco Szombathely, vicecampioana Ungariei. CSM CSU Oradea încheie aventura continentală prin această eliminare.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.