Opinie. Lotul României la EuroBasket 2017!

Echipa națională a României se pregătește pentru participarea la EuroBasket 2017. Evenimentul demarează pe data de 31 august, iar una dintre grupe se va desfășura la Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

„Vulturii” au fost repartizați în grupă cu Spania, Croația, Cehia, Muntenegru și Ungaria. Primele patru clasate se califică pentru optimile de finală, care se vor desfășura la Istanbul.

În așteptarea veștilor oficiale, înaintea ultimului turneu de pregătire, respectiv după opt jocuri de pregătire disputate și ținând cont de faptul că anumiți jucători nu au fost convocați, iar alții s-au despărțit de lotul național, voi prezenta propria variantă cu privire la efectivul care ar putea juca la turneul final.

Știm foarte bine că o echipă poate să înscrie 12 jucători în competiție și că cel mult unul poate să fie naturalizat (cu condiția evidentă ca actele acestuia să-i permită să reprezinte țara care dorește să apeleze la serviciile sale).

Menționez că nu-mi voi argumenta opțiunile, chiar dacă în mod evident și firesc am argumente în dreptul fiecărui jucător pe care l-am ales.

Poziția 1 – Giordan Watson, Cătălin Petrișor
Pozițiile 2/3 – Andrei Mandache, Radu Vîrnă, Nandor Kuti, Bobe Nicolescu, Radu Paliciuc
Poziția 4 – Vlad Moldoveanu, Rolland Torok
Poziția 5 – Alex Olah, Emanuel Cațe, Cătălin Baciu

Așadar, cum spunean, nu argumentez individual opțiunile. Adică nu voi menționa de ce X și de ce nu Y. Mărturisesc însă că la fiecare poziție și la fiecare opțiune, acolo unde a fost cazul unui oarecare echilibru între opțiuni, am ales jucătorul mai tânăr. Un alt criteriu a fost capacitatea de efort și disponibilitatea de a se apăra. În fine, am luat în considerare și prestațiile din ultimul sezon.

Structura aleasă de subsemnatul cuprinde doi jucători de poziția 1, alți doi jucători care pot evolua la poziția 1, dar a căror poziție de bază este 2. De asemenea, se regăsesc trei „swingmani”. Cu alte cuvinte șapte jucători de perimetru.

Ceilalți cinci sunt jucători de interior. Unul dintre ei este un 4 cu aruncare de trei puncte. Celălalt 4 este un jucător capabil să puncteze de la mare distanță, dar în același timp are apariții la recuperare și poate să evolueze inclusiv în spațiul de trei secunde pe faza ofensivă. În fine, am ales un 5 capabil să marcheze de pe semicerc, respectiv doi jucători clasici de poziția 5.

Reamintesc fapul că la ora actuală în cantonamentul echipei naționale de la Cluj-Napoca se află 16 jucători.

Notă
Dacă Giordan Watson nu obține cetățenia română, în locul americanului optez pentru Adrian Tudor (dacă se recuperează). Dacă Tudor va fi accidentat, atunci locul lui Watson este luat de Octavian Popa Calotă.

Voi pentru cine ați opta în locul lui Marcel Țenter?

Foto: Alina Cojocaru / Federatia Romana de Baschet

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Opinie. Lotul României la EuroBasket 2017!

  • Eu as opta pentru Popa Calota înaintea lui PetrIsor.Și la poziția 3 ar fi nevoie de un jucător mai experimentat, dar nu prea este.

  • Titus ar trebui sa fie chiar dacă nu a avut un sezon nemaipomenit, In locul unuia dintre cei 5 jucătorî de la poziția 2-3.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.