Olympiacos Pireu o învinge din nou pe CSKA Moscova la Final Four-ul Euroligii

Turneul final al Euroligii masculine – ediția 2016/17 a demarat cu o victorie pentru Olympicos Pireu. Elenii au eliminat deținătoarea trofeului, CSKA Moscova, scor 82-78. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport și a curpins o revenire de senzație pentru greci, conduși la zece lungimi după 28 minute de joc.

CSKA Moscova a condus pe Olympiacos Pireu, scor 18-12, după primul sfert al meciului de deschidere la Final Four-ul Euroligii masculine de la Istanbul. Grecii au avut 8-0 la recuperare ofensivă, însă cu 4/19 la aruncările din acțiune l-ea fost foarte greu să conteze. Rușii au replicat 7/7 la linia de pedeapsă și se aflau la conducere în pofida faptului că au avut doar 11 aruncări din acțiune.

Sfairopoulos a insistat cu switching defense, inclusiv între fundaș și pivot. De asemenea, Olympiacos a rotit cu Papapetrou și Agravanis, având șase autohtoni în rotația de bază. Birch s-a evidențiat în ambele faze ale jocului, însă Augustine a replicat cu două recuperări ofensive, transformate în patru puncte pentru CSKA. Milos Teodosic a ieșit la rampă pe final de repriză cu trei reușite de pe semicerc pentru  desprinde formația moscovită, însă Olympiacos a redus din deficit cu două coșuri de trei puncte pe final de repriză. Scorul la pauză era de 40-33.

Repriza secundă a demarat cu probleme în defensivă pentru ruși. Ei au intrat în penalizare după doar două minute de joc, moment în care Olypiacos a strâns la 46-43. După o primă repriză în care au cules doar două recuperări ofensive, ex-sovieticii au bifat trei mingi la panoul advers în primele patru minute ale reprizei secunde. Moscoviții au profitat de întreruperea jocului din motive tehnice, mărind avantajul la 11 lungimi imediat după rezolvarea problemei. Grecii nu au cedat, Papanikolaou și Manzaris replicând pentru Olympiacos. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 64-60 pentru ruși.

Niciuna dintre echipe nu a marcat din acțiune în primele două minute ale secvenței a 4-a. Olympiacos a continuat să aibă dificultăți în atac atunci când mingea a intrat în spațiul de trei secunde. Spanoulis a reușit să strângă la un singu punct în minutul 33, dar De Colo a replicat imediat. Grecii nu au mai găsit soluții nici de la mare distanță, îar CSKA a căutat să implice mai mulți jucători în ofensivă. Acestă abordare le-a permis moscoviților să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj. Olympiacos nu a renunțat, culegând multe recuperări ofensive, iar Spanoulis a egalat la 69 pe pătrundere. Rușii au replicat din nou la momentul oportun, de această dată prin Jackson. Cei doi jucători amintiți au ieșit din nou la rampă pentru propriile echipe. Green a irosit o bună oportunitate de pe semicerc pentru a aduce campioana Greciei în avantaj, însă Spanoulis a făcut-o pe final de atac cu o aruncare de la mare distanță, cu toată opoziția lui Khryapa. Teodosic a replicat cu aceeași monedă după serviciul impecabil al lui Spanoulis, însă Green a punctat cu o nouă aruncare de trei puncte cu 42 secunde înainte de final. De aici grecii au controlat situția, impunându-se în manieră extraordinară.

Spanoulis, Printezis și Papanikolaou au avut câte 14 puncte fiecare, iar Mantzaris a terminat cu 12 pentru învingători. Remarcabil faptul că grecii au avut un aport extraordinar. În replică, Teodosic a avut 23 puncte, De Colo a adăugat 16 puncte, iar Jackson a terminat cu 12 puncte pentru CSKA.

Olympiacos a mai învins pe CSKA în finala din 2012, respectiv în semifinalele din 2013. Spanoulis este cu adevărat coșmarul rușilor!

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Olympiacos Pireu o învinge din nou pe CSKA Moscova la Final Four-ul Euroligii

  • Incredibil cum poate sa iasa Spanoulis la rampa atunci cind se comprima timpul. Este un mare jucator care ne uimeste iarasi. Sa vedem duminica daca cu echipa gazda va mai putea sa fie, supererou again.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.