Olympiacos face break-ul, iar Efes îl ratează la limită

Olympiacos Pireu a reușit primul break în playoff-ul Euroligii masculine. Elenii s-au impus în manieră impresionantă la Barcelona, în Meciul 2 al seriei pe care o dispută în compania lui FC Barcelona. Rezultatul final al partidei a fost de 76-63.

Grecii au controlat meciul desprinzându-se la zece puncte pe parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. La capătul primei secvențe scorul a fost de 15-10, pentru ca la jumătatea întâlnirii să fie de 35-25. Diferența a continuat că crească, Olympiacos câștigând toate sferturile. Astfel, la încheierea partidei s-a consemnat un ecart de 13 lungimi.

Formația catalană a avut mari dificultăți împotriva aruncărilor de pe semicerc ale adversarului. Olympiacos a terminat meciul cu 13/27 la aruncările de trei puncte. În replică, Barcelona a terminat cu 6/20 la acest procedeu. De asemenea, catalanii au avut probleme la aruncările de două puncte. Ei au înscris 15 puncte de la linia de pedeapsă în vreme ce grecii au izbutit un singur punct din libere.

Barcelona a jucat acest meci fără Brad Oleson. În aceste condiții, Juan Carlos Navarro a totalizat 16 puncte, iar Ante Tomic a bifat 14 puncte, 14 recuperări și 3 pase decisive. De notat că ibericii au terminat cu 7 pase decisive, în condițiile în care prima acțiune colectivă finalizată cu coș pentru ei s-a consemnat în minutul 14 al partidei.

Giorgos Printezis a jucat excelent având 22 puncte și 9 recuperări pentru 34 la eficiență. El a fost secondat de Vassilis Spanoulis, autor a 16 puncte, 5 pase decisive, respectiv Vangelis Mantzaris, autor a 12 puncte.

Scorul general devine 1-1, iar seria se mută la Pireu, acolo unde sunt programate două meciuri.

heurtel

Real Madrid a repurtat o victorie la un moment dat puțin probabilă. Formația antrenată de către Pablo Laso s-a impus cu scorul de 90-85, în Meciul 2 al seriei cu Anadolu Efes Istanbul.

Meciul a început favorabil spaniolilor care au câștigat primul sfert cu 22-16, însă a urmat replica excelentă a turcilor care au preluat inițiativa, fiind alimentați de francezul Thomas Heurtel. La jumătatea partidei scorul a fost de 45-37 în favoarea lui Efes. Echipa antrenată de către Dusan Ivkovic s-a desprins la 62-45 în sfertul al 3-lea, dar madrilenii au terminat acest act cu un parțial de 18-4. În sfertul decisiv Efes și-a revenit și părea să se desprindă în învingătoare, însă ultimele momente ale partidei au răsturnat situația în mod spectaculos.

De notat că în cursul acestui meci s-au consemnat niște lucruri deosebit de interesante.

Efes a beneficiat de jocul strălucitor al lui Heurtel, un veritabil virtuoz al mingii de baschet. Cu toate acestea, turcii au avut mari dificultăți împotriva zonei pressing prestate de Real Madrid. Interesant este că Ivkovic a folosit destule momente doi jucători de poziția 1, însă acest lucru nu a reușit să rezolve problemele de control asupra mingii pe revenirea Realului din sfertul al 3-lea.

Stratos Perperoglou a ratat trei aruncări complet deschise din spatele semicercului pe aceeași posesie în ultimul minut al meciului, în condițiile în care are o medie stagională de aproape două reușite de acest gen pe meci cu un procentaj de 35%. De altfel, Perperoglou a terminat acest meci cu 2/10 la aruncările de la mare distanță. În schimb, Felipe Reyes, jucător cu doar patru reușite de pe semicerc în acest sezon și care efectuase o singură aruncare din acțiune pe tot parcursul acestui meci, a transformat o încercare de la mare distanță prin care Madridul a trecut în avantaj, după care colegii acestuia au asigurat succesul.

Sergio Llull a terminat cu 18 puncte și 12 pase decisive, Rudy Fernandez a adăugat 15 puncte, 7 pase decisive, iar KC Rivers a terminat cu 14 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Nenad Krstic a avut 23 puncte, 6 recuperări, Thomas Heurtel a totalizat 16 puncte și 15 pase decisive, iar Cedi Osman a avut 12 puncte.

Scorul general devine 2-0 și seria se mută în Turcia.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.