Olimpija Ljubljana și Helios Suns au fost excluse din Liga Adriatică

Union Olimpija Ljubljana și Helios Suns nu vor lua startul în ediția 2016/17 a Ligii Adriatice. Cele două echipe au fost excluse ca urmare a depășirii termenului și așa extins pentru îndeplinirea tuturor condițiilor de înscriere în competiția regională.

În cadrul unui comunicat oficial emis de conducerea Ligii Adriatice, Olimpija Ljubljana nu a putut să îndeplinească obligațiile de natură financiare minime care să îi garanteze un wild card pentru sezonul următor în această competiție. Eliminată în semifinalele campionatului intern al Sloveniei, gruparea din capitala acestei țări putea să obține drept de participare numai dacă ar fi beneficia de wild card. Acesta se acordă în anumite condiții financiare, pe care Olimpija nu le poate onora. Această grupare a participat la toate edițiile desfășurate până acum și a câștigat ediția inaugurală, disputând o altă finală.

Helios Suns nu a putut să prezinte garanții cu privire că își va respecta obligațiile în ceea ce privește calendarul Ligii Adriatice. Această echipă a ales să joace în Basketball Champions League, competiție în care este înscrisă din faza grupelor. Helios va juca cel puțin 14 meciuri în această competiție, astfel încât există mai multe date în calendar ce se suprapun cu cele din Liga Adriatică.

Într-o situație similară se situează și alte echipe, precum Cibona Zagreb, Mega Leks Belgrad, Mornar Bar și Igokea Aleksandrovac. Rămâne de văzut dacă aceste cluburi vor putea garanta participarea în Liga Adriatică în condițiile de calendar impuse de organizatori, fără a se suprapune cu programul jocurilor din Basketball Champions League.

Organizatorii au anunțat că locul lui Olimpija Ljubljana și Helios Suns ca fi luat de alte două echipe. În condițiile actuale, Slovenia rămâne cu o singură reprezentantă în Liga Adriatică. Este vorba despre Krka Novo Mesto. Rămâne de văzut dacă înlocuitoarele vor fi tot din Slovenia, ori provin din altă competiție.

În condițiile în care Olimpija Ljubljana nu va participa în ediția următoare, singurul club care a participat la toate edițiile desfășurate și va fi prezentă la startul sezonului 2016/17 este Cibona Zagreb. Nicio altă grupare nu a jucat în toate cele 15 ediții desfășurate până la această oră.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.