OKC, Indiana și Clippers avansează după Meciul 7 în primul tur al playoff-ului NBA

Gazdele au confirmat așteptările, impunându-se în cele trei meciuri decisive disputate în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în primul tur al playoff-ului NBA. Astfel, Indiana Pacers, Oklahoma City Thunder și Los Angeles Clippers au avansat în faza următoare a competiției.

Oklahoma City Thunder a depășit pe Memphis Grizzlies, scor 120-109, în Meciul 7 al seriei care a consemnat patru partide cu prelungiri. Oaspeții au marcat 36 de puncte în primul sfert, folosind o alcătuire cu patru jucători pe semicerc în condițiile suspendării lui Zach Randolph. OKC a replicar în următoarele 24 de minute, perioadă în care s-a consemnat un parțial de 67-45 cu care partida a fost decisă.

Kevin Durant, cel care – potrivit mass-media americane – va fi desemnat MVP al sezonului competițional actual, a avut 33 puncte și 8 recuperări, bifând 5/5 la aruncările din spatele semicercului pentru a încheia o serie în care a fost aspru criticat de către presa din Oklahoma City.

Russell Westbrook a adăugat 27 puncte, 176 pase decisive și 10 recuperări cu 7 posesii pierdute. În replică, Marc Gasol a totalizat 24 puncte, 6 pase decisive și 4 intercepții.

durantFoto: Ronald Martinez/Getty Images

Indiana Pacers au trecut cu scorul de 92-80, de Atlanta Hawks într-o serie ce s-a prelungit mai mult decât și-ar fi imaginat oricine. De fapt, echipa din Indianapolis a fost foarte aproape de eliminare în Meciul 6, pe care l-a câștigat în ultimele minute pe terenul Atlantei.

Paul George a ieșit la rampă cu 30 puncte și 11 recuperări într-un meci pe care Indiana l-a dominat copios la recuperare. În replică, Kyle Korver a avut 19 puncte pentru Atlanta.

În fine, dimineața zilei de duminică a consemnat victoria echipei Los Angeles Clippers, scor 126-121, în fața lui Golden State Warriors. De notat că cele 247 puncte s-au marcat în 48 minute de joc efectiv.

Oaspeții s-au desprins la zece puncte pe parcursul primului sfert și conduceau cu 64-56 după 24 minute de joc. Replica a venit în secvența a 3-a, când Golden State a înscris 20 de puncte, iar LA Clippers a bifat 31 pentru a se instala la conducere. Sfertul decisiv a început cu un parțial de 8-0 pentru Warriors, iar ultimele patru minute au consemnat patru schimbări la conducere și o egalitate. Totuși, Clippers au gestionat foarte bine finalul, marcând șase aruncări libere în ultimele 12 secunde, pentru a se impune.

Blake Griffin a avut 24 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, Chris Paul și Jamal Crawford au avut câte 22 puncte pentru învingători. De cealaltă paerte, Stephen Curry a totalizat 33 puncte, având 16/16 la linia de pedeapsă.

Astfel, cele trei serii se termină cu 4-3 la general. Duminică (04.05) sunt programate ultimele două serii din primul tur al playoff-ului. Dolce Sport ne oferă transmisiunea în direct a Meciului 7 dintre San Antonio Spurs și Dallas Mavericks. Partida demarează la orele 22:30.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.