Oficial. Franța revine în EuroCup, dar BasketballCL este competiția „prioritară”!

LNB a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia anunță revenirea echipelor din Hexagon în cea de-a 2-a competiție continentală la nivel de club. Mutarea vine la scurt timp după ce Italia, prin Lega Basket, a făcut un anunț similar, iar Turcia se apropie la rândul ei de așa ceva.

Spre deosebire de Italia, în cadrul comunicatului emis de liga profesionistă din Franța se arată faptul că prioritară pentru Hexagon este Basketball Champions League:

„Adunarea Generală din 19 martie a stabilit că prioritară rămâne participarea în Basketball Champions League pentru cluburile care doresc săparticipe în cupele europene. De asemenea, s-a decis să se permită cluburilor participarea în EuroCup, dacă alocarea acestor locuri se va face strict de către LNB. Dacă se va oferi Franței un loc în Euroligă, atunci LNB va sprijini participarea acestei formații.”

Prin urmare este de așteptat ca LNB să trimită viitoarea campioană a Franței în Basketball Champions League și nu în EuroCup. Lucrurile s-au putea modifica doar în eventualitatea unei invitații în Euroligă.

Este neclar câte locuri va avea Franța în Basketball Champions League și câte în EuroCup, însă acest anunț vine să sprijine participarea echipelor franceze în a 2-a competiție Euroleague Basketball, chiar dacă EuroCup nu este considerată competiția prioritară.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.