Obradovic remarcă presiunea, Pascual subliniază erorile din defensivă după Meciul 2 al seriei dintre PAO și Fener

Zeljko Obradovic a remarcat impactul presiunii care apasă pe umerii elevilor săi în acest sezon competițional. El a discutat despre acest lucru după a 2-a victorie repurtată de Fenerbahce Istanbul la Atena, scor 80-75, în Meciul 2 al seriei de playoff cu Panathinaikos.

„Îmi felicit jucătorii pentru victorie. Totodată le-am atras atenția că nu s-a termint nimic. Trebuie să rămânem concentrați, deoarece mai vem nevoie de o victorie pentru a ne califica la turneul final. Este limpede că jucăm în compania unei echipe extrem de bune.

Este evident că jucătorii mei resimt presiunea atunci când joacă pe teren propriu. Evoluăm mult mai bine departe de propria casă. Unul dintre asistenții mei a spus că în actuala ediție a Euroligii am învins în deplasare toate marile forțe ale competiției – Panathinaikos, Olympiacos, Real, CSKA, Barcelona etc. În schimb, am suferit înfrângeri pe teren propriu în compania unor echipe mai slab cotate. Va trebui să ne gândim la acest lucru și să acționăm în așa fel încât să nu fim afectați de presiune.”

Xavi Pascual, antrenorul lui Panathinaikos, a precizat următoarele:

„Fenerbahce a jucat cu o încredere deosebită. Era limpede că presiunea este pe noi. Am jucat mult mai bine decât în Meciul 1, dar adversarul nostru a jucat senzațional. Sunt de părere că meciul a fost pierdut înainte de ultimele faze. E incorect să facem aprecieri în acest mod și să-i arătăm cu degetul pe cei care au făcut greșeli individuale. Noi am greșit în faza de apărare în prima repriză, atunci când puteam să ne desprindem pe fondul unei execuții ofensive foarte bune. Atunci am permis lui Fenerbahce să-și intre în ritm.

Mulțumesc suporterilor pentru sprijin și pentru atmosfera extraordinară pe care au realizat-o la ambele meciuri.”

Scorul general este de 2-0 pentru Fenerbahce. Meciul 3 se dispută marți (25.04), la Istanbul. Nicio echipă nu a revenit de  la 0-2 în istoria Euroligii.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.