O singură accidentare în primele patru luni ale sezonului pentru Le Mans Sarthe

Le Mans Sarthe, următorul adversar al CSM CSU Oradea în Basketball Champions League, este singura echipă din Grupa B care s-a confruntat cu o singură problemă medicală de la startul aventurii continentale. Deținătoarea Cupei Franței a avut de gestionat absența celui mai bun marcator al echipei – Ryan Pearson – pentru două meciuri.

Pearson (foto) a absentat în jocurile lui Le Mans cu Pinar Karsiyaka și Maccabi Rishon LeZion. Aceste partide s-au desfășurat în etapa a 6-a și a 7-a. Francezii au învins la Izmir cu 79-66, respectiv pe campioana Israelului cu 80-72, la Antares Arena.

În rest, echipa antrenată de către Erman Kunter nu a avut nicio absență în primele zece etape ale grupelor Basketball Champions League. Le Mans folosește o rotație de nouă jucători. Aceștia au medii între 14 și 31 minute pe partidă. În cele două partide în care Pearson a absentat, ceilalți opt componenți ai rotației de bază au acoperit minutele jucătorului amintit. Ryan Pearson are o medie de aproape 26 minute pe partidă.

Dincolo de faptul că Le Mans are în componență numai jucători de culoare, a căror principală componentă este cea atletică/fizică, este limpede că această grupare deține, alături de tradiție și experiență – are 20 de calificări consecutive la activ în playoff-ul campionatului din Franța și participă anual, fără excepție, în cupele europene, cunoștințe și are pregătirea necesară pentru a gestiona un program ultra-aglomerat.

Un alt element interesant este legat de faptul că șase din cei nouă componenți ai rotației de bază s-au născut în 1990 sau după acest an. Așadar, 66% din efectivul de bază este format din jucători care nu au împlinit vârsta de 27 ani. Doi au 31 ani, iar decanul de vârstă – superstarul Mickael Gelabale – are 33 ani. Media de vârstă a echipei este de 25 ani, cei doi jucători care nu fac parte din rotația de bază având 20 ani (pe care îi vor împlini pe parcursul anului 2017).

De notat că toate celelalte echipe din Grupa B, cea în care este angrenată și CSM CSU Oradea, au avut mari probleme de efectiv de-a lungul primelor zece etape. Fie că vorbim despre echipe cu buget limitat, precum Kataja, Khimik și Oradea, fie că vorbim despre grupări cu o rețetă financiară excelentă pentru nivelul Champions league, precum Venezia, Saratov sau Karsiyaka.

Reamintim faptul că Le Mans Sarthe are un buget de 6.058.000 euro în sezonul actual. Cel de salarii este cifrat la 1.787.500 euro. Diferența de peste 4.200.000 euro este destinată altor aspecte precum transport, cazare, mese, competiție, dar și elemente ce țin de recuperare. Capitol la care, cel puțin pe baza faptului că a avut o singură accidentare, ce a implicat două săptămâni de absență, francezii se descurcă exemplar. Fără îndoială putem să implicăm și norocul în discuție, dar este limpede că managementul acestui club are know-how-ul necesar și bugetul suficient pentru a limita cât de mult se poate implicarea acestui cuvânt.

La startul anului calendaristic 2017, Le Mans Sarthe se situează pe prima poziție a clasamentului în Grupa B din Basketball Champions League. Francezii au un bilanț general de 7-3, identic cu al lui Umana Reyer Venezia. Lucru care spune totul despre cât de important este să ai întreg efectivul la dispoziție. Dar și despre cât de important este să te preocupi ca jucătorii tăi să aibă cele mai moderne și eficiente condiții de recuperare într-un program atât de aglomerat precum cel al echipelor din Champions League.

Foto: basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.