O nouă seară europeană de excepție pentru Ungaria

Falco Szombathely a completat o nouă seară impresionantă de cupe europene pentru Ungaria. Vicecampioana țării vecine a condus aproape în permanență la Arena Botevgrad, impunându-se la limită, scor 96-95, pe terenul lui Balkan Botevgrad, în Bulgaria. Partida contează pentru turul al 2-lea preliminar din FIBA Europe Cup 2017/18.

Elevii lui Srecko Sekulovic s-au instalat la conducere din primele minute desprinzându-se la două posesii până la prima pauză. Szombathely conducea cu scorul de 54-44 la jumătata confruntării. Maghiarii au avut inițiativa pe tabela de marcaj și păreau să bifeze o victorie concludentă, însă Balkan a fost echipa mai inspirată pe final de meci.

Vicecampioana în exercițiu a Ungariei s-a desprins la 93-75 în minutul 34 al partidei, însă de aici și până la final a mai înscris o dată din acțiune și o dată de la linia de pedeapsă. Balkan a marcat 16 din ultimele 17 puncte ale partidei pentru a-și spori șansele de calificare în grupe, fie din postură de învingătoare, fie din cea de învinsă.

Falco a terminat partida cu 15/25 pentru 60% la aruncările de trei puncte. În schimb, Balkan a avut 12-7 la recuperare ofensivă a terminat cu 69% la aruncările de două puncte și a avut un număr mult mai mare de vizite la linia de pedeapsă (26-15).

Julian Norfleet a totalizat 22 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Darin Govens a adăugat 20 puncte, 5 pase decisive, Milos Borisov și Zoltan Perl au terminat cu câte 15 puncte pentru învingători. Ivan Zigeranovic a adăugat 9 puncte, 3 pase decisive pentru aceștia, iar Aliaksandar Pustahvar a încheiat cu 3 puncte.

În replică, Devin Brooks a totalizat 30 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive, Igor Kesar a adăugat 18 puncte, iar Pavel Ivanov a încheiat cu 18 puncte pentru Balkan Botevgrad.

Maghiarii au fost susținuți de un grup de zece suporteri la jocul de la Botevgrad, distanța de Szombathely fiind de aproximativ 1050 kilometri.

Returul se dispută pe Szombathely, Ungaria, pe 11 octombrie.

Reamintim că Egis Kormend a dispus de CSM Steaua București cu scorul de 91-75 în aceeași fază a competiției. În fine, Szolnok Olaj KK a spulberat pe Sodertalje Kings, scor 86-63, în prima manșă a turului al 2-lea din FIBA Europe Cup. Manșa a 2-a în aceste duble se dispută în România, respectiv Suedia.

Alba Fehervar a pierdut calificarea în grupele Basketball Champions League pe mâna lui Pinar Karsiyaka Izmir, cu precizarea că a jucat manșa a 2-a în doar trei străini și fără liderul, căpitanul și starul echipei, Peter Lorant – operație de menisc. Chiar și așa, campioana în exercițiu a Ungariei era la egalitate cu Pinar în minutul 37 al manșei a 2-a, după ce pe prima a câștigat-o la două puncte.

Așadar, Ungaria are șanse reale să joace cu patru echipe în prima fază a grupelor FIBA Europe Cup 2017/18. Asta în condițiile în care singura formație cu statut de favorită într-o dublă din cupele europene a fost Falco Szombathely. Menționăm faptul că potrivit președintelui federației de specialitate din această țară pentru acest sezon au fost șase solicitări de participare în cupele europene, două fiind refuzate de către FIBA întrucât numărul participantelor a fost deja mult prea mare.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.