Nouă echipe din LNBM nu au anunțat transferul niciunui jucător până la această oră

U-BT Cluj-Napoca, BC Mureș și BCM U Pitești sunt singurele echipe care au anunțat pe cale oficială legitimări de jucători cu privire la sezonul competițional 2017/18. Așadar doar 25% din totalul echipelor angrenate în următoarea ediție a Ligii Naționale de baschet masculin au făcut mutări la nivelul lotului de jucători până la ora redactării acestui text.

Campioana României a prelungit contractele pentru cinci jucători și a adus alții trei. De asemenea, Clujul a anunțat pe cale oficială despărțirea de doi dintre jucătorii cu care a câștigat toate trofeele puse în joc în baschetul românesc pe parcursul ultimei stagiuni desfășurate.

BC Mureș a anunțat prelungirea contractului pentru Goran Martinic. De asemenea, alb-albaștrii au sub contract mai mulți jucători din sezonul precedent și totodată s-a încheiat perioada de împrumut pentru doi jucători sub 23 ani.

BCM U Pitești a oficializat legitimarea lui Laci Lazar. De asemenea, i-a prelungit contractul lui Aleksandar Kostoski.

În rest nicio echipă din LNBM nu a anunțat pe cale oficială vreun transfer sau o mutare oficializată în această vară cu privire la efectivul de jucători. Vorbim inclusiv despre cluburi puternice, precum Steaua CSM EximBank București și CSM CSU Oradea – ocupantele locurilor 2 și 3, respectiv CSU Sibiu – locul 4. Nici BC SCM Timișoara, altă dată o echipă deosebit de activă în prima parte a verii, nu a oficializat niciun transfer nou.

Echipele enumerate, dar și celelalte, au sportivi sub contract, cu angajamente semnate încă de vara trecută sau chiar mai devreme.

Ținând cont de faptul că ne aflăm la sfârșitul lunii iunie, putem să vorbim despre faptul că în prezent negocierea este delicată cu anumiți jucători (nu neapărat cu toți) prin prisma pretențiilor salariale considerate de cluburi exagerate. Probabil se poate vorbi și despre faptul că anumite cluburi nu au încă clarificată rețeta financiară pentru sezonul următor, mai ales acolo unde există sponsori proveniți din sector privat sau finanțare din mai multe surse.

Nu e mai puțin adevărat că în sezonul 2017/18 va exista un regulament specific care obligă folosirea unui jucător român sub 23 ani în primul sfert, menținerea obligativității autohtonului, indiferent de vârstă, pe parcursul celorlalte trei secvențe, respectiv mărirea numărului de străini admiși pe foaia de arbitraj la șase. Toate acestea pot fi argumente solide în ceea ce privește dificultatea construirii unui lot de jucători competitiv raportat la bugetul disponibil.

În schimb, majoritatea echipelor din Liga Națională au în funcție antrenorul principal. De asemenea, managerul și/sau președintele clubului este în funcție. Așadar, principalele piese în ceea ce privește demararea campaniei de transferuri și construire a lotului de jucători sunt în funcție. Desigur, există și excepții.

E limpede că în această vară asistăm la un record minim în ceea ce privește anunțul oficial cu privire la legitimarea, prelungirea sau transferul jucătorilor la cluburile din Liga Națională. Și asta nu pentru că echipele ar avea sub contract mulți jucători sau ar miza pe continuitate.

Dincolo de toate aspectele mai sus menționate, pe bună dreptate întemeiate, se pare că există și alte elemente, care subsemnatului îi scapă (să fie oare celebra lege a sportului?), pentru care aproape nimeni nu a mișcat pe piața transferurilor în luna iunie. Deocamdată putem doar să presupunem, întrucât nimeni nu pomenește pe cale oficială despre o eventuală problemă cu privire la finanțarea sportului din bani publici. Însă experiența ne spune că trăim în locuri în care dacă nu se vorbește despre ceva, nu înseamnă neapărat că acea problemă nu există.

___

Citiți și

Transferuri Liga Națională 2017/18

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Nouă echipe din LNBM nu au anunțat transferul niciunui jucător până la această oră

  • O cheie la problema ar fi asteptarea unicului contract pe activitate sportiva, promisa cu ocazia modificarii Legii 69, care ar trebui intocmit de MTS, ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale………..

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.