Nikola Jokic nu va participa la EuroBasket 2017

Nikola Jokic s-a întâlnit cu Sașa Djordjevic, antrenorul principal al echipei naționale a Serbiei, anunțându-l pe acesta că nu va participa la EuroBasket 2017. Jucătorul preferă să se concentreze asupra pregătirii individuale, având un program conceput să-i dezvolte anumite aspecte ale jocului.

Prin urmare, el nu va petrece finalul lunii iulie, întreaga lună august și mai bine de jumătate din luna septembrie în cantonamentul echipei naționale. Este un interval pe care Jokic îl va folosi pentru a se pregăti de următorul sezon NBA, acolo unde evoluează pentru Denver Nuggets.

De notat că Jokic a ținut să sublinieze că decizia este 100% a lui și nu a fost influențat de club. În vârstă de 22 ani, Nikola a fost piesă de bază în naționala Serbiei la Jocurile Olimpice de la Rio, unde a contribuit cu 9.1 puncte, 6.0 recuperări și 2.4 pase decisive pe meci. Aici se include și prestația din jocul cu Team USA, când a înscris 25 puncte într-un joc din faza grupelor.

În sezonul 2016/17, Jokic a avut medii de 16.7 puncte, 9.8 recuperări și 4.9 pase decisive pe meci pentru Denver Nuggets în NBA.

Este o nouă veste mai puțin fericită pentru Serbia înaintea EuroBasket 2017. De notat că Mioslav Raduljica vine după un sezon extrem de modest, astfel încât opțiunile lui Djodrjevic la pozițiile 4-5 devin tot mai limitate.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.