Nici turneul final din 2023 al FIBA Basketball World Cup nu va fi organizat în Europa

Turcia și Rusia au anunțat, în această ordine, că se retrag din cursa pentru obținerea dreptului de organizare a turneului final al FIBA Basketball World Cup 2023. Ambele candidaturi au fost considerate atractive de către forul mondial, dar în cele din urmă șefii de campanie a celor două țări au renunța la ideea de a găzdui turneul final.

În aceste condiții rămân în picioare doar două opțiuni. Dacă Turcia, respectiv Rusia ar fi organizat singure acest turneu, celelalte candidaturi sunt comune. Este vorba despre următoarele parteneriate:

1. Indonesia – Japonia – Filipine (adică în Asia)
2. Argentina – Uruguay (adică în America de Sud)

Decizia va fi luată pe data de 9 decembrie 2017 în carul următoarei întruniri a Board-ului FIBA.

Reamintim faptul că următoarea ediție a turneului final se va desfășura în China, în 2019.

Așadar, Europa are tot mai mult de suferit de pe urma noului calendar FIBA (pe lângă faptul că jucătorii din Euroligă nu pot evolua pentru echipele naționale în calificări). Acesta cuprinde găzduirea EuroBasket la distanță de patru ani, situație consemnată pentru prima dată de la înființarea competiției (exceptând perioada din timpul celui de-al Război Mondial). Prin retragerea Turciei și Rusiei, este limpede că suporterul de baschet din Europa va fi privat de turnee finale destinate echipelor naționale.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.