Nemanja Milosevic este noul jucător al CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a oficializat legitimarea lui Nemanja Milosevic. Acesta se întoarce în baschetul românesc, acolo unde a mai evoluat alături de Energia Târgu Jiu.

Milosevic măsoară 2.04 metri și cântărește 111 kilograme. În vârstă de 30 ani, Nemanja evoluează la poziția 4, însă el poate fi utilizat și la poziția 5. De altfel, polivalența muntenegreanului a atras atenția antrenorului Cristian Achim.

Milosevic a început sezonul 2016/17 alături de Tsmoki Minsk, formație alături de care a jucat 12 meciuri în FIBA Europe Cup, având medii de 14.5 puncte, 6.7 recuperări (2.1 ofensive), 1.7 pase decisive, 0.8 intercepții în 26.3 minute pentru 16.8 la eficiență. De asemenea, a jucat 18 meciuri în Liga VTB cu medii statistice de 6.6 puncte, 5.3 recuperări (1.7 ofensive), 1.5 pase decisive, petru 7.4 la eficiență în aproape 22 minute pe partidă.

Sezonul amintit s-a încheiat pentru Milosevic în Hexagon, alături de Entente Orleans, în LNB Pro A. El a bifat 11 prezențe în eșalonul de elită a Franței, cu medii de 5.8 puncte, 2.3 recuperări și 0.6 pase decisivepentru 4.3 la eficiență în aproape 13 minute pe meci. Milosevic a avut procentaje de 54% la aruncările de două puncte, 44% la trei puncte și 59% la linia de pedeapsă.

Experiența anterioară a lui Milosevic în România a fost una deosebit de productivă. El a câștigat Cupa României 2014 și a obținut locul 3 în Liga Națională 2015. De asemenea, Milosevic a contribuit din plin la clasarea Energiei Târgu Jiu pe locul 3 în ediția 2014/15 a FIBA EuroChallenge.

Prestațiile lui Nemanja în uniforma gorjenilor l-au propulsat pe acesta la alt nivel, pe parcursul ultimilor doi ani acesta evoluând în competiții redutabile precum Lega Basket Serie A, EuroCup, Liga VTB, FIBA Europe Cup și LNB Pro A.

Cariera profesionistă a lui Milosevic a cuprins angajamente alături de Budućnost Podgorica, Mornar Bar (Muntenegru), Yambol (Bulgaria), Ford Burgos (Spania), Energia Târgu Jiu (România), Enel Brindisi (Italia), Tsmoki Minsk (Belarus) și Entente Orleans (Franța). El a jucat în șapte țări europene după ce a fost educat baschetbalistic în SUA (NCAA, unde a bifat patru sezoane).

Nemanja Milosevic devine cel de-al 4-lea străin din lotul lui CSM CSU Oradea. În prezent bihorenii au următorii jucători sub contract:

Fundași – Obie Trotter, Andrei Mandache, Muhamed Pasalic, Basti Ionescu
Extremă – Goran Gajovic, Bobe Nicolescu
Pivoți – Nemanja Milosevic, Bogdan Țîbîrnă, Lucian Țîbîrnă

CSM-ul are un jucător clasic de poziția 1 (Trotter), trei de pozițiile 1/2 sau 2/1 (Ionescu, Mandache, Pasalic), un jucător de poziția 3 (Nicolescu), unul de pozițiile 3/4 (Gajovic), unul de pozițiile 4/5 (Milosevic), respectiv doi jucători de poziția 5 (frații Țîbîrnă).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.