Mutările lui Fenerbahce

Fenerbahce Istanbul se pregăteşte pentru noul sezon competiţional după unul în care a rămas fără trofee, dar în cadrul căruia a reuşit să se califice, în premieră, la turneul final al Euroligii masculine. Zeljko Obradovic şi-a prelungit înţelegerea cu turcii şi urmează să petreacă alte două sezoane alături de galben-albaştri.

Până la această oră, Fener a reuşit să recruteze doi fundaşi campioni şi două extreme din NBA. Este vorba despre Kostas Sloukas, Bobby Dixon, Pero Antic şi Luigi Datome.

Sloukas are 25 ani, este fundaş şi soseşte de la Olzmpiacos. Jucătorul de 1.90 metri are cinci sezoane în Euroligă cu 103 meciuri jucate şi medii pe carieră de 6.0 puncte, 2.2 pase decisive şi 1.7 recuperări. El are 40% la aruncările de trei puncte şi este unul dintre cei mai cerebrali jucători din Euroligă la această vârstă. De asemenea, Sloukas este un jucător extrem de util pe faza de apărare şi extrem de sigur cu mingea în dribling.

Dixon are 32 ani, este fundaş şi măsoară 1.78 metri. Pe lângă faptul că a fost principalul artizan al succesului înregistrat de Pinar Karsyiaka în ultimii trei ani, incluzând o cupă şi un campionatz câştigate, Bobby aduce un avantaj, fiind cetăţean turc. Cu alte cuvinte venirea sa permite lui Fener să mai legitimeze un jucător străin. Dixon are un sezon în Euroligă, cu 10 meciuri jucate şi 11.5 puncte, 3.1 pase decisive, 2.6 recuperări şi 1.4 intercepţii. De asemenea, are trei sezoane în EuroCup.

Antic are 33 ani, măsoară 2.11 metri, este macedonean şi evoluează la poziţia 4. El se întoarce în Europa după două sezoane bune în NBA. A însumat 135 prezenţe alături de Atlanta şi are medii de 6.3 puncte cu 3.5 recuperări în 17.4 minute pe meci. Are şase sezoane în Euroligă cu 90 meciuri jucate şi medii statistice de 5.3 puncte şi 3.2 recuperări pentru 4.3 la eficienţă.

Datome are 28 ani, este italian, măsoară 2.03 metri şi evolueayă la poziţiile 3-4. Vine după două sezoane în NBA cu Detroit şi Boston, având 58 meciuri jucate cu 3.4 puncte şi 1.4 recuperări în 8 minute pe meci. La nivel de Euroligă are cinci sezoane cu 45 meciuri jucate şi cifre de 6.1 puncte şi 3.1 recuperări în 16 minute pe meci.

De notat că Antic şi Sloukas au jucat împreună la Olympiacos, câştigând Euroliga de două ori consecutiv.

La capitolul plecări sunt certe despărţirile de Nikos Zisis (Brose Baskets), Nemanja Bjelica (NBA) respectiv Oguz Savas (Darussafaka).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.