„Muta” Nikolic este noul antrenor al lui Partizan Belgrad

Miroslav „Muta” Nikolic este noul antrenor principal al lui Partizan Belgrad. El a semnat un contract pe trei ani cu celebrul club din capitala Serbiei.

Nikolic revine la cârma echipei după 19 ani. El a pregătit această formație înre 1996 și 1998, câștigând titlul național în 1997. El îl înlocuiește pe Aleksandar Dzikic, care a trecut la Buducnost.

De-a lungul carierei, Muta Nikolic a pregătit pe Budućnost, Steaua Roșie, Radnički Belgrad, Vojvodina, Apollon, Hemofarm, Avtodor Saratov, Radnički Kragujevac. În ultimii doi ani a pregătit pe Dynamic Belgrad.

De asemenea, a făcut parte din staff-ul tehnic al echipelor naționale ale Iugoslaviei și Serbiei, fiind un frecvent colaborator al lui Zeljko Obradovic și Sașa Djordjevic. El a paticipat la medaliile olimpice de argint din 1996 și 2016, aurul mondial din 1998, argintul mondial de 2014, respectiv aurul european din 1997.

Nikolic a declarat că obiectivele sale sunt readucerea lui Partizan în fruntea baschetului sârbesc și a Ligii Adriatice, dar și continuarea procesului de formare și lansare al jucătorilor tineri care să reprezinte viitorul echipei naționale a Serbiei. De altfel, noul antrenor a cerut ca noile achiziții să semneze angajamente pe termen mai lung de un singur sezon.

Partizan Belgrad se reunește pe data de 7 august.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.