Mureșul oprește seria de patru victorii consecutive a Timișoarei

BC Mureș a învins BC SCM Timișoara, scor 81-75, într-un meci contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet msculin – ediția 2017/18. Meciul a fost transmis în direct pe canalul YouTube FRB TV.

Primul act s-a desfășurat sub semnul chilibrului. S-au consemnat cinci schimbări la conducere, în condițiil în care gazdele nu au condus la diferență mai mare de două puncte, în timp ce Timișoara a reușit să se desprindă o dată la cinci lungimi. Scorul la prima pauză a fos de 24-24, gazdele marcând după o pasă pe toată lungimea terenului.

Secvența a 2-a a fost controlată de BC Mureș. Elevii lui Barnabas Szaszgaspar au realizat un parțial de 18-5, incluzând o serie de 12 puncte consecutive care au dus scorul la 38-26. Bănățenii nu au reușit să reducă din deficit până la pauză. Cele două formații au plecat la vestiare cu scorul de 48-36, înregistrat pe tabela de marcaj.

Repriza secundă a început cu un coș marcat de Șteff pentru a desprinde pe BC Mureș la un macim de 14 lungimi. Timișoara a replicat cu 11 puncte fără replică. Gazdele au punctat de pe semicerc pentru a opri seria negativă, însă Timișoara a continuat să găsească soluții în faza de atac, iar scorul s-a strâns la 53-52 în minutul 24 al întâlnirii. Un minut mai târziu elevii lui Tudor Costescu au trecut la conducere. Cele două protagoniste s-au succedat la conducere de mai multe ori. Sfertul al 3-lea s-a încheiat cu scorul de 61-61.

Milos Komatina, cu o aruncare de pe semicerc, a adus Timișoara în avantaj la startul secvenței decisive. Gazdele au restabilit egalitatea, ambele protagoniste având probleme la finalizare, scorul fiind de 64-64, adică ambele protagoniste au marcat câte trei puncte în primele patru minute ale secvenței decisive, atunci când vizitatorii au intrat în penalizare. Cele două formații s-au succedat apoi de cinci ori la conducere.

Mijovic a transformat patru aruncări libere pentru a păstra echipa din Tărgu Mureș la conducere cu trei minute înainte de final. Dino Pita a completat o seară de excepție cu un coș de la semidistanță, pe o încercare contestată de apărarea oaspeților, scorul devenint 75-70, cu un minut și jumătte rămas de disputat, moment în care Costescu a cerut timp de odihnă. Mijajlovic a replicat cu o pătrundere, însă același Pita a refăcut diferența de cinci puncte. Komatina a găsit ținta de la distanță pentru a strânge la două puncte pe tabela de marcaj cu 42 secunde înainte de final, după care Mijovic a comis fault în atac. Mijajlovic a fost imprecis pe pătrunderea care ar fi putut restabili egaliatea (foto). Gazdele au recuperat defensiv și au închis jocul de la linia de pedeapsă, prin Person.

Pita a totalizat 27 puncte, 4 pase decisive, Mladenovic a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, Mijovic a încheiat cu 12 puncte, 9 recuperări, iar Person a totalizat 10 puncte, 6 pase decisive pentru Mureș. În replică, Komatina a reușit 18 puncte, 4 recuperări, Jeremic a adăugat 13 puncte, 7 recuperări, iar Mijajlovic și Diaz au avut câte 11 puncte fiecare.

Mureșul oprește o serie de trei eșecuri consecutive și ajunge la 2-4. Deven Mitchell a absentat din angrenajul formației ardelene. Astfel, BC Mureș a jucat în patru străini.

BC SCM Timișoara își vede întreruptă seria de patru victorii consecutive și ajunge la 4-2.

Foto: Jeff Warder

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Mureșul oprește seria de patru victorii consecutive a Timișoarei

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.