BC Mureș l-a pierdut și pe Jonathan Person

Victoria repurtată de BC Mureș asupra lui BCM U FC Argeș Pitești a avut, se pare, un preț. Jonathan Person, conducătorul de joc suedez al formației antrenate de către Barnabas Szaszgaspar a suferit o accidentare care l-a scos din circuit pentru o perioadă îndelungată.

Person a avut nevoie de ajutor medical pe parchet în timpul partidei încheiate cu scorul de 84-74. El a fost retras definitiv de pe teren cu două minute înainte de final. Scandinavul a avut 20 puncte, 6 pase decisive, 4 intercepții, 3 recuperări și un capac în 34 minute de joc pentru 24 la eficiență și 2 la +/-. Jonathan a fost cel mai faultat jucător al acelui meci, absorbind nouă intervenții neregulamentare.

Totodată, Person a fost liderul lui BC Mureș la eficiență, puncte, pase decisive și intercepții în partida cu gruparea argeșeană. El are medii statistice de 11.6 puncte. 6.0 pase decisive, 2.4 recuperări și 1.6 intercepții pentru 12.9 la eficiență în 34:26 minute pe partidă. Person a disputat șapte partide, fiind jucătorul de poziția 1 al echipei din Tîrgu Mureș.

În cursul zilei de miercuri (13.12), Jonathan Person a fost văzut în tribunele Sălii Sporturilor Tîrgu Mureș la meciul de Liga 1 dintre BC Mureș 2 și CSM Ploiești. Suedezul are brațul stâng imobilizat. Rămâne de văzut perioada de indisponibilitate acestui baschetbalist.

Este o pierdere foarte importantă pentru formația din Tîrgu Mureș. Aceasta a rămas fără alți trei jucători străini, care au plecat după ce clubul a intrat în insolvență. Astfel, la ora actuală singurul jucător străin disponibil este celălalt suedez, Dino Pita.

În etapa a 9-a, BC Mureș evoluează în deplasare cu BC CSU Sibiu. Următoarele două partide sunt extrem de importante pentru echipa lui Barnabas Szaszgaspar, adversari fiind Dinamo București (acasă, pe 20 decembrie), respectiv Politehnica Iași (deplasare, pe 28 decembrie).

Foto: Jeff Warder

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On BC Mureș l-a pierdut și pe Jonathan Person

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.