BC Mureș învinge CSU Sibiu în ultimul meci al etapei a 24-a

BC Mureș a recuperat un deficit de nouă puncte consemnat la intrarea în secvența decisivă a meciului cu CSU Atlassib Sibiu pentru a se impune cu scorul de 72-66, în ultimul meci al etapei a 24-a din sezonul regulat al Ligii Naționale. Sfertul 4 a consemnat un parțial de 21-6.

Partida s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cele două protagoniste având propriile momente de superioritate pe tabela de marcaj. Mureșul a început mai bine pe fondul punctelor aduse de Mohammed. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 24-21 în favoarea echipei gazdă.

În replică, Sibiul și-a intrat în ritm pe măsură ce Lalovic și Mijajlovic au găsit soluții de a puncta constant. Oaspeții au încheiat prima repriză mai bine, grație unui parțial de 9-2 în ultimele patru minute de joc efectiv și s-au instalat la conducere, scor 39-35.

mohammed

CSU Atlassib a reușit să se mențină în avantaj și pe parcursul celui de-al 3-lea sfert, unul ce a consemnat și multe greșeli în ambele tabere. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 60-51 în favoarea vizitatorilor după triplele semnate Tincu și Paul, pe fondul unul parțial de 8-0.

Secvența a 4-a demarează fără realizări pe tabela de marcaj. Oaspeții rămân fără Paul, descalificat pentru cinci greșeli personale în minutul 33 al partidei. Sibiul nu marchează niciun punct pe parcursul primelor opt minute ale sfertului decisiv, perioadă în care amfitrionii au replicat cu 11 puncte, Martinic aducând echipa gazdă în avantaj cu o reuțită de trei puncte. Cele două echipe se succed la conducere cu mai multe reușite de pe semicerc. Mohammed înscrie coșul prin care Mureșul trece definitiv la conducere, în vreme ce Gilbert a irosit o aruncare de trei puncte deschisă din 45 de grade.

Mohammed a totalizat 18 puncte, 4 pase decisive, Martinic a reușit 14 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, iar Barro a adăugat 13 puncte, 8 reucperări pentru BC Mureș. În replică, Lalovic a totalizat 14 puncte, 5 recuperări, Mijajlovic a adăugat 12 puncte, 4 pase decisive, iar Paul a terminat cu 10 puncte pentru CSU Sibiu.

De notat că Goran Gajovic a contribuit cu 10 puncte, 8 recuperări și 2 intercepții, Muntenegreanul a terminat cu 0/6 la aruncările din acțiune, toate punctele sale fiind marcate de la linia de pedeapsă, unde a avut 10/11.

BC Mureș a jucat fără Iuri Fraseniuc, Ivan Ivanovic și Daniel Popescu, toți accidentați. De asemenea, nu a evoluat nici noul jucător, Montrael Scott.

CSU Sibiu cedează în pofida faptului că a avut 42% și zece reușite de pe semicerc. Echipa de pe Cibin a totalizat 21 posesii pierdute, șapte fiind trecute în contul lui Octavian Popa Calotă, sportiv despre care antrenorul Dan Fleșeriu a precizat că va juca în următoarea perioadă în pofida faptului că nu este la capacitate maximă din punct de vedere fizic. De altfel, acest lucru a fost mai mult decât vizibil pe finalul partidei.

BC Mureș întrerupe o serie de trei înfrângeri consecutive și ajunge la 15-9 la general, situându-se în continuare pe locul al 4-lea în Liga Națională. În schimb, CSU Atlassib suferă al 4-lea eșec în succesiune și ajunge la 13-11.

În etapa a 25-a, BC Mureș primește vizita lui CSM CSU Oradea. În schimb, CSU Atlassib Sibiu se duelează, pe teren propriu, cu U BT Cluj-Napoca.

Foto: Toth Csaba / www.bcmures.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.