BC Mureș învinge BCMU FC Argeș Pitești!

BC Mureș a furnizat o surpriză de proporții în etapa a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Echipa antrenată de Barnabas Szaszgaspar a oprit seria de șase victorii consecutive a echipei BCM U FC Argeș Pitești, impunându-se pe teren propriu cu scorul de 84-74.

Partida a avut echilibru, cu formația argeșeană mai mult la conducere pe tabela de marcaj. Elevii lui Hristu Șapera au câștigat primul sfert cu scorul de 18-13. Gazdele au replicat și au terminat secvența a doua în avantaj, scor 34-33, prin libera lui Szabolcs Santa.

Oaspeții au început mai bine repriza a 2-a, preluând conducerea și desprinzându-se la șase lungimi pe fondul unul parțial de 7-0. Mureșul nu a cedat, reușind să replice și chiar să câștige secvența a 3-a, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 56-53.

Două coșuri de trei puncte semnate Dino Pita au adus echipa din Tîrgu Mureș la plus nouă în minutul 31 al meciului. Norbert Șteff, Szabolcs Santa și Alin Borșa au oferit un sprijin ofensiv extrem de important, care a menținut echipa gazdă în control pe tabela de marcaj. Argeșenii nu au avut reacție în finalul partidei și astfel s-a consemnat fără îndoială surpriza etapei a 8-a.

Jonathan Person a avut 20 puncte, 6 pase decisive, 4 intercepții, Dino Pita a adăugat 19 puncte, Alin Borșa a încheiat cu 13 puncte, 9 recuperări, Bogdan Stăncuț a reușit 10 puncte, 6 recuperări, Szabolcs Santa a reușit 9 puncte, 11 recuperări (7 ofensive), iar Norbert Steff a încheiat cu 8 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive pentru Mureș.

În replică, Aco Kostoski a reușit 20 puncte, 9 pase decisive, 5 recuperări, Andriy Agafonov a terminat cu 17 puncte, 7 recuperări, Porter Troupe a izbutit 12 puncte, iar Titus Nicoară a avut 8 puncte, 10 recuperări pentru argeșeni.

Deznodământul acestui meci este cu atât mai surprinzător cu cât BC Mureș este în insolvență și a rămas fără o parte importantă a nucleului de bază. Ardelenii au disputat acest meci cu doar doi străini în timp ce adversarul a evoluat în formulă completă.

BC Mureș obține a 3-a victorie stagională și are patru înfrângeri, cu un meci amânat (la Timba). În replică, BCM U FC Argeș Pitești ajunge la 6-2.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On BC Mureș învinge BCMU FC Argeș Pitești!

  • Secventa a 3-a castigata cu un buzzer beater de la jumatatea terenului, semnat Engi! Wow! Din acel moment Pitesti nu a mai reusit sa se ridice…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.