BC Mureș se impune în confruntarea cu BCM U Pitești

BC Mureș a învins BCM U Pitești, scor 93-77, în ultima etapă a fazei inaugurală din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Jocul s-a desfășurat sâmbătă (25.02), în „Junglă”.

Partida a fost controlată de ardeleni. Aceștia au construit un avantaj de zece puncte din primul act, marcând 30 de puncte în această perioadă. Argeșenii nu au avut replică, nefiind consemnați la conducere pe tabela de marcaj în acest meci. Lucrurile s-au clarificat în sfertul al 3-lea, când scorul a luat proporții, consemnându-se un ecart maxim de 21 puncte. Finalul nu a adus schimbarea în joc.

Laci Lazar a avut o nouă prestație remarcabilă. Pivotul lui BC Mureș a totalizat 16 puncte, 7 recuperări (3 ofensive), 5 capace, o pasă decisivă și o intercepție. El a fost liderul echipei sale cu 23 la eficiență. LaMarcus Reed și Goran Martinic au avut câte 16 puncte, cu 6 și 8 pase decisive fiecare. Dalibor Djapa a bifat 15 puncte, iar Ernests Kalve a încheit cu 12 puncte și 8 recuperări pentru Mureș.

În replică, Vincent Hunter a reușit 21 puncte, 6 recuperări, Aleksandar Kostoski a adăugat 15 puncte, 4 pase decisive, 4 recuperări, iar Aleksandar Mladenovic a încheiat cu 12 puncte pentru BCM U Pitești.

Acesta a fost primul meci pentru BC Mureș după participarea excelentă de la Final 8-ul Cupei României. Cu acest rezultat, alb-albaștrii au întrerupt o serie de patru înfrângeri consecutive în LNBM. În schimb, BCM U Pitești a disputat primul meci oficială în 15 zile. Alb-violeții au pierdut ultimul meci disputat, pe 10 februarie, în fieful Stelei CSM EximBank București.

BC Mureș ajunge la 8-10 în LNBM după acest succes și anularea rezultatelor cu Baia Mare. Finalista Cupei României se situează pe locul 7 al clasamentului general, cu un avantaj de trei puncte în fața ocupantelor locurilor 8-9. De notat că în grupa valorică B fiecare echipă va disputa doar șase meciuri, astfel încât avantajul ardelenilor este consistent în perspectiva calificării în playoff.

BCM U Pitești are la rândul ei lute două victorii cu Baia Mare. Eșecul de la Tîrgu Mureș duce bilanțul alb-violeților la 9-9. Ei sunt pe locul 5 la capătul primei faze a sezonului regulat, la egalitate cu a 6-a clasată, CSM CSU Oradea.

Foto: Csaba Toth / www.bcmures.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.