BC Mureș se califică în semifinalele Ligii Naționale după 3-0 cu SCM U Craiova

BC Mureș este prima echipă calificată în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Formația ardeleană izbutește această performanță pentru a 4-a oară consecutiv. Ardelenii au depășit pe SCM U Craiova, scor 72-62, în Meciul 3 al primului tur din playoff-ul campionatului.

Partida a fost controlată de vicecampioni. Aceștia au câștigat primul sfert cu scorul de 22-20, după care s-au desprins decisiv. Sfertul al 2-lea a consemnat un parțial de 24-14 pentru BC Mureș, echipă ce părea să resimtă pierderea lui Alhaji Mohammed, accidentat la coapsă. La jumătatea partidei scorul era de 46-34.

mscr

Repriza secundă a fost mult mai săracă în realizări pe tabela de marcaj. Ofensiva echipei din Târgu-Mureș a funcționat mult mai modest decât în prima jumătate. Astfel, Craiova a reușit să se apropie la două posesii, însă nu a izbutit să anuleze întreg deficitul. La intarea în secvența decisivă scorul era de 58-51. Sfertul al 4-lea a consemnat doar 11 puncte din partea oltenilor.

Goran Gajovic, principalul artizan al desprinderii din sfertul al 2-lea, a avut 18 puncte, 7 recuperări, Iui Fraseniuc a adăugat 17 puncte, iar Goran Martinic a terminat cu 14 puncte, 10 pase decisive și 5 recuperări pentru Mureș. În replică, Darius Hargrove a avut 20 puncte, Aaron Johnson a terminat cu 10 puncte, iar Radenko Pilcevic a reușit 9 puncte, 5 recuperări.

Craiova a terminat acest meci cu 4/29 la aruncările de trei puncte. Având un număr atât de mare de aruncări în detrimentul acțiunilor finalizate din apropierea coșului s-a ajuns la o diferență de 27-17 la aruncările libere executate, în favoarea lui BC Mureș. Ardelenii au avut 48-30 la recuperări, cu 17-9 la cele ofensive. Raportul posesiilor pierdute a fost de 22-12, însă oltenii nu au reușit să profite de acest avantaj.

BC Mureș a jucat fără Laszlo Polyak, Ivan Ivanovic și Montrael Scott. Primii doi sunt accidentați, iar cel din urmă a fost lăsat în afara lotului fiind al 7-lea străin.

SCM U Craiova a evoluat fără Bozo Djurasovic, acesta fiind al 7-lea străin. Oltenilor le-a lipsit în întreaga serie americanul Travis Bureau, a cărui viză a expirat și s-a întors în Statele Unite ale Americii.

Scorul general a fost de 3-0. BC Mureș se va duela cu Steaua CSM EximBank sau Dinamo București în semifinale.

Echipa din Târgu-Mureș se califică pentru a 3-a oară într-o serie în care nu a beneficiat de avantajul terenului propriu. Primele două s-au consemnat în sezonul precedent, cu U-BT Cluj-Napoca și Steaua CSM EximBank București, ambele încheindu-se tot cu 3-0.

SCM U Craiova încheie și a 3-a aventură în playoff-ul Ligii Naționale fără victorie. Formația alb-albastră a pierdut cu 3-0 în urmă cu trei, respectiv doi ani, în seriile cu Gaz Metan Mediaș și CSM Oradea. Așadar, Craiova rămâne fără meci câștigat în playoff.

Foto: Csaba Toth / www.bcmures.com

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On BC Mureș se califică în semifinalele Ligii Naționale după 3-0 cu SCM U Craiova

  • un simplu spectator fidel

    Echipa din Banie a primit ce a meritat.
    „Dumnezeu nu bate cu boata, ci bate cu socoata”
    Non combat-ul (de fapt ANTI-combat) de la Oradea trebuia sanctionat MULT mai ferm.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.