Muntenegru, Ucraina și Slovacia au promovat în Divizia A la U18 masculin

Muntenegru a câștigat Campionatul European U18 masculin – Divizia B, de la Skopje. Ex-iugoslavii și-au asigurat promovarea în eșalonul de elită al baschetului continental la nivel de juniori, alături de alte două echipe naționale. Acestea sunt Ucraina și Slovacia, ocupantele podiumului.

Finala competiției, desfășurată duminică (07.08), a fost adjudecată de Muntenegru, la capătul unui meci în compania Ucrainei, încheiat cu scorul de 83-72. Ambele își asiguraseră promovarea încă de sâmbătă, când au triumfat în semifinale.

În finala mică, decisivă pentru stabilirea numelui celei de-a 3-a echipe promovate, Slovacia a depășit Ungaria, scor 63-62. Meciul a fost decis prin coșul de trei puncte semnat Samir Hebibi în ultima secundă de joc. În prealabil, maghiarii au izbutit să treacă în avantaj cu un coș și fault, cu liberă transformată.

Reamintim faptul că România s-a clasat pe locul al 20-lea, din totalul de 24 echipe participante. Echipa antrenată de Eugen Ilie a câștigat două din cele opt partide disputate.

În altă ordine de idei, Divizia A nu s-a desfășurat deoarece această competiție ar fi trebuit să aibă loc în Turcia. FIBA Europe, organizatorul competiției, a luat decizia de a amâna evenimentul din cauza problemelor existente în țara Semilunei, cu precizarea că este vorba despre o întrecere destinată minorilor.

Este posibil ca Divizia A să se desfășoare în vacanța de iarnă, adică în preajma Crăciunului, dacă problema din Turcia se clarifică, iar climatul propice pentru organizarea unei competiții sportive va fi asigurat.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.