Muntenegru a depășit Ungaria

Muntenegru a obținut primul succes la EuroBasket 2017. Formația antrenată de către Bogdan Tanjevic a surclasat Ungaria, scor 72-48, în primul meci al zilei de sâmbătă (02.09), la Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului, însă muntenegrenii au condus în permanență. După un prim act încheiat la diferență de o posesie, ex-iugoslavii s-au desprins, scorul la jumătatea întâlnirii fiind de 39-28.

Repriza secundă nu a adus schimbarea. Diferența a continuat să crească, jocul ofensiv al maghiarilor fiind extrem de modest, în special la finalizare. Vojvoda a fost singura gură de foc a Ungariei, într-un meci în care Muntenegru a reușit să se mobilizeze după usturătorul eșec suferit în urmă cu mai puțin de 24 ore.

Raportul recuperărilor a fost de 52-34 în favoarea învingătorilor. Ungarie a terminat cu 3/27 la trei puncte, iar la linia de pedeapsă au avut 59%. În aceste condiții a fost imposibil pentru elevii lui Stojan Ivkovic să atingă măcar borna 50 la puncte marcate.

Nikola Vucevic (foto) și Bojan Dubljevic au avut câte 13 puncte, 7 recuperări fiecare. În replică, David Vojvoda a terminat cu 20 puncte, 4 recuperări.

Adam Hanga a revenit în angrenajul maghiarilor după ce a lipsit în repriza secundă a confruntării de ieri cu Croația. El a contabilizat 8 puncte și 3 pase decisive în 22 minute de joc.

În urma acestui rezultat, Muntenegru are 1-1 la general, iar Ungaria a ajuns la 0-2.

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Muntenegru a depășit Ungaria

  • Hanga probabil a fost menajat cu Croația întrucât nu existau șanse pentru unguri. Ei se vor concentra sa bata Cehia și pe noi pentru a accede în faza superioara.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.