Modificări și amendamente aduse regulamentului oficial al jocului de baschet – Intră în vigoare de la 1 octombrie 2017

FIBA Central Board a aprobat, la ședința din luna iulie a acestui an, o serie de modificări în regulamentul jocului de baschet. Pe parcursul zilelor trecute am discutat despre două dintre cele mai importante modificări care vor intra în vigoare de la 1 octombrie 2017.

Este vorba despre regula pașilorAICI, respectiv faultul antisportivAICI.

Alte modificări sau clarificări în ceea ce privește regulamentul jocului de baschet se referă la:

Dacă un jucător este faultat în momentul în care se ridică pentru a arunca la coș, dar după contact pasează, se va considera că a fost fault jos. Adică nu se vor dicta două aruncări la coș (dacă echipa celui care a comis infracțiunea nu este în penalizare).

Sancțiunile referitor la faultul descalificatoriu (două libere și posesie). Valabil și pentru descalificarea antrenorilor sau delegaților care iau loc pe banca tehnică.

Îndatoririle antrenorilor cu scopul de a începe meciul la ora anunțată. Reprezentanții echipelor sunt obligați să prezinte foaia de joc la masa oficială cu cel puțin 40 minute înaintea primului angajament.

Numărul persoanelor din staff care pot lua loc pe bancă și implicit figurează pe foaia de arbitraj a fost mărit la șapte. Prin urmare, numărul scaunelor sau locurilor în zona tehnică a unei echipe va fi mărit la 16.

Se aduc clafiricări referitor la foaia de arbitraj.

Arbitrul principal va fi denumit în mod oficial „crew chief”.

Echipamentul de joc trebuie să aibă o singură culoare predominantă (maioul și pantalonul de joc să fie de aceeași culoare). Dacă se folosește tricou, mâneca trebuie să se încheie deasupra cotului. Șosetele trebuie să fie vizibile. Pantofii pot fi de orice culoare, însă ambele piese trebuie să aibă aceeași culoare. Nu sunt permise lumini sau material reflectorizant.

S-au făcut precizări clare cu privire la accesoriile utilizate de jucători. Este vorba despre cotiere, genunchiere, colanți, mâneci, glezniere și bentițe.

Panourile trebuie să aibă semnale luminoase, care se vor aprinde și vor lumina în culoare galbenă, atunci când timpul de atac expiră. Cronometrul de atac, amplasat deasupra panoului, trebuie să afișeze zecimale pentru ultimele cinci secunde de atac (de la 5.0 până la 0.0). Aceste prevederi sunt recomandate a fi aplicate de la 1 octombrie 2017 și devin obligatorii de la 1 octombrie 2018.

Introducerea mingii de mărimea 5 în competițiile de minibaschet (U12).

Întreaga documentație referitor la modificările de regulament poate fi citită și descărcată AICI (limba engleză).

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Modificări și amendamente aduse regulamentului oficial al jocului de baschet – Intră în vigoare de la 1 octombrie 2017

  • Baschetul este un sport in plina dezvoltare. Putine sporturi adopta atit de multe modificari si amendamente in timp relativ scurt. Spectacolul va fi tot mai intens.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.