Mihai Silvășan vorbește despre victoria lui U-BT Cluj-Napoca la Oradea, în TOP 6

Mihai Silvășan, antrenorul principal al echipei U-BT Cluj-Napoca, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate pe terenul lui CSM CSU Oradea, în prima etapă din TOP 6. Meciul s-a încheiat cu scorul de 84-79.

Iată ce a declarat tehnicianul în vârstă de 32 ani:

„Un meci cu două reprize total diferite. În prima am controlat jocul. Am plimbat mingea foate bine, ne-am creat oporttunități ușoare de a marca. Am avut și un procentaj excelent la aruncările de trei puncte. Am început bine și repriza secundă, desprinzându-ne la 20 de puncte.

Apoi, nu știu, ne-am relaxat. Am lăsat jucătorii echipei din Oradea să înscrie și să revină în meci, deși unul dintre scopurile echipei noastre a fost să nu lăsăm adversarul să se dezlănțuit. Se știe foarte bine, cu această sală și cu atleticismul de care Oradea dispune prin revenirea lui Barnette, poate să le dea aripi. Tocmai asta nu am vrut să permitem, însă pe baza unor decizii proaste ale nostre în atac, am oferit gazdelor posibilitatea să revină.

Cred că este cel mai prost meci al nostru din punct de vedere al paselor decisive. Una peste alta eu sunt foarte fericit că am reușit să câștigăm. E îmbucurător că am rămas puternici mental, chiar dacă adversarul a revenit și a fost aproape să ne egaleze. Am obținut ceea ce ne-am dorit și anume victoria.”

Întrebări din partea jurnaliștilor

Despre absența lui Torok și decizia de a juca fără Adamovic, antrenorul Clujului a spus:

„Torok a avut o problemă la stomac. Nu a dormit noaptea trecută, s-a deshidratat și s-a confruntat cu probleme. A fost foarte slăbit azi și am decit că nu va juca pentru a evita o eventuală agravare a situației sale.

Adamovic nu are nimic. A fost strict decizia mea de a juca cu Kariniauskas în calitate de principală variantă la poziția 1. Și-a făcut treaba. El nu este un jucător care marchează foarte mult. Din acest punct de vedere se deosebește de Adamovic. Karinianuskas este un jucător de echipă, care se apără și depune efort în defensivă. Un jucător care poate juca ball screen foare bine pe colegii săi. Mă voi uita la înregistrare pentru a-mi face o părere mai clară despre jocul său.”

În pofida absenței lui Torok respectiv a problemelor cu greșelile personale la Barro și Toth, echipa de pe Someș a controlat lupta la recuperare. Iată ce a spus tehnicianul formației clujene:

„Am resimțit absența lui Torok prin prisma faptului că nu l-am putut folosi pe Barro așa cum mi-am dorit. Eu plănuisem să-i acord peste 30 de minute în acest meci. Acesta e și motivul pentru care am ales să jucăm fără el în meciul anterior, cu Dinamo, o echipă care nu dispune de pivoți foarte masivi. Din cauza problemelor cu faulturile, Barro a jucat doar 16 minute.

Acesta este motivul pentru care am fost nevoit să joc cu Vlad Moldoveanu la poziția 5. Nu e poziția lui naturală și implicit nu mai creează la fel de mult spațiu la exterior.”

Clujul a irosit un avantaj de 20 puncte pentru a 2-a oară în acest sezon. Similar jocurilor de la Galați și Craiova, echipa lui Mihai Silvășan a învins și la Oradea în pofida faptului că a irosit un avantaj consistent. Iată ce a spus oficialul alb-negrilor:

„Am reușit să câștigăm toate acestei trei meciuri. Am reușit să câștigăm chiar dacă am avut probleme de concentrare și de luare a deciziilor bune. Mentalitatea mea este de a nu ne opri indiferent cât de mare este diferența. Nu mă interesează diferența de scor, mă interesează să jucăm în același ritm în permanență. Însă de la a spune un lucru și la a-l face este cale lungă. Cu toții suntem oameni, greșim sau ne relaxăm. Însă va trebui să învățăm din aceste experiențe ca atunci când va conta, adică în playoff, să nu mai comitem astfel de erori.”

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.