Miercuri (02.08) demarează precalificările pentru FIBA Basketball World Cup 2017

Campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019 demarează pe data de 2 august. Estevorba espre precalificările zonei Europa, la care vor participa toate echipele naționale care nu vor juca la EuroBasket 2017.

Precalificările zonei Europa cuprind 13 echipe naționale. Acestea au fost repartizate în patru grupe după cum urmeză:

Grupa A – Slovacia, Suedia, Bosnia-Herțegovina, Armenia
Grupa B – Albania, Austria, Olanda
Grupa C – Kosovo, Macedonia, Estonia
Grupa D – Portugalia, Bulgaria, Belarus

Se jocă în sistemul fiecare cu fiecare în cadrul grupelor.

Programul meciurilor de miercuri (02.08):

Suedia vs Bosnia-Herțegovina – ora 19.00
Portugalia vs Bulgaria – ora 20.30
Armenia vs Slovacia – ora 21.00
Kosovo vs Macedonia – ora 21.15
Albania vs Austrlia – ora 21.30

Celelalte meciuri se dispută pe 5, 9, 12, 16 și 19 august.

Primele două clasate în fiecare grupă se califică pentru calificările zonei Europa din cadrul FIBA Basketball World Cup 2019.

Una dintre cele opt echipe care vor promova din precalificări va fi repartizată în Grupa D a calificărilor, alături de Italia, Croația și România. Primele trei clasată în această grupă vor avansa în faza a 2-a a grupelor din calificări.

Sistemul de desfășurare al calificărilor pentru zona Europa

În prima fază participă 32 echipe (cele 24 de la EuroBasket 2017 și opt câștigătoare ale precalificărilor), repartizate în opt grupe de câte patru fiecare. Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă. Primele trei clasate în fiecare din cele opt grupe se califică pentru faza a 2-a.

Faza a 2-a va cuprinde 24 de echipe. Se vor forma patru grupe de câte șase echipe fiecare. Rezultatele obținute în compania echipelor calificate din prima fază grupelor se păstrează și în faza a 2-a, urmând a se juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, în compania celor trei echipe venite din altă grupă. Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe se califică la turneul final.

Așadar, Europa va beneficia de 12 locuri la următoarea ediție a FIBA Basketball World Cup. Asia și Americas vor avea câte 7 echipe fiecare, Arica va avea 5, cărora li se adaugă țara gazdă, China.

Reamintim faptul că din toamna acestui an, FIBA introduce sistemul cu jocuri de calificare ale echipelor naționale în timpul sezonului competițional. Vor fi șase astfel de ferestre în cadrul campaniei de calificare pentru turneul final din anul 2019: trei în prima fază, respectiv trei în faza a 2-a (dacă tricolorii vor ajunge acolo).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.