Michalis Liapis este noul jucător al Politehnicii Iași

Michalis Liapis este noul component al Politehnicii Iași. În vârstă de 22 ani, înalt de 1.92 metri, noul jucător al moldovenilor provine din Grecia. El este fundaș și evoluează în principal la poziția 2, dar poate fi utilizat și la poziția 1.

Liapis a evoluat în sezonul 2016/17 pentru Kolossos Rhodos, în primul eșalon baschetbalistic elen. El a bifat 17 prezențe și a avut medii statistice de 0.8 puncte, 0.4 recuperări și 0.2 pase decisive pe meci în 4:30 minute pe partidă.

Kolossos s-a clasat pe locul 6, ultimul care a asigurat calificarea în playoff-ul campionatului elen în ultima ediție desfășurată.

Originar din Salonic, Liapis a început baschetul alături de E.O. Stavroupoli. La vârsta de 14 ani s-a alăturat lui PAOK, club pentru care a jucat între 2009 și 2016. El a fost component al echipei naționale a Greciei la U16 (2011, locul 11), U18 (2013, locul 11) și U20 (2014, locul 6 și 2015, locul 18).

Liapis devine al 4-lea străin din lotul lui Poli Iași. Primii trei sunt Mike Balogun (SUA, pozițiile 1-2), Sinisa Cvetanovic (Croația, poziția 4) și Dejan Bjelic (Serbia, poziția 5). De asemenea, moldovenii au prelungit contractul lui Constantin Amărghioalei și l-a confirmat pe Ioannis Tsirogiannis în funcția de antrenor principal.

Politehnica Iași a legitimat trei jucători străini

___

Anunțul legitimării lui Liapis a fost făcut pe pagina oficială de facebook a ieșenilor.

Incepând de astăzi, Michail Liapis, coducător de joc, născut în 1995, în Grecia, face parte din lotul echipei noastre CS Politehnica Iasi. Welcome Michalis Liapis!

Posted by Politehnica Iasi Baschet Masculin on 3 Iulie 2017

Foto: PAOK Salonic

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.