Matti Nuutinen este noul jucător al lui BCM U Pitești

Matti Nuutinen este noul jucător al echipei BCM U Pitești. El este primul finlandez din istoria alb-violeților. Acesta se află în lotul lărgit al Finlandei pentru EuroBasket 2017.

În vârstă de 27 ani, originar din Turku, Nuutinen sosește de la Roanne Basket, cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al Franței. Măsoară 2.00 metri și este extremă. Acest jucător aduce un suflu nou în baschetul românesc, fiind format într-un sistem aparte, baschetul finlandez fiind apreciat pentru ritm și capacitatea de a marca din orice zonă a terenului.

Astfel, la scurt timp după venirea unor jucători americani lansați pe plan continental în baschetul din Finlanda (Jonte Flowers, Martin Zeno etc), a unui finlandez format în NCAA (Gerald Lee), respectiv a unui antrenor foarte apreciat (Jukka Toijala), LNBM îi spune bun venit unui jucător născut și format baschetbalistic în Finlanda.

Îi spunem bun venit în familia noastră lui #MattiNuutinen! În aceste momente, el se pregătește alături de naționala…

Posted by BCM U Piteşti on 14 August 2017

Pe parcursul primilor opt ani de carieră, Matti a evoluat în campionatul Finlandei. El a trecut pe la următoarele echipe: Kouvot, Salon Vilpas, respectiv Nilan Bisons. La ultima echipă a fost coleg cu Martin Zeno, jucătorul lui CSM CSU Oradea.

În sezonul 2015/16 a evoluat pentru Akradikos, iar în stagiunea 2016/17 a evolut în Hexagon.

Nuutinen a jucat 34 meciuri în ultimul sezon pentru Roanne și a avur medii de 6.7 puncte, 2.7 recuperări, 0.8 pase decisive și 0.6 intercepții pentru 4.1 la eficiență în 24.4 minute pe partidă. El a avut 38% la aruncările de trei puncte.

Nuutinen a jucat în ultimul meci de pregătire al Finlandei, câștigat în compania Turciei, scor 93-88. El a avut 14 minute de joc, perioadă în care a contabilizat 4 puncte și o pasă decisivă.

Acesta este al 4-lea jucător străin înregimentat de BCM U Pitești în această vară. Primul a fost Aleksandar Kostoski, care și-a prelungit contractul cu formația antrenată de Hristu Șapera. Ceilalți doi sunt Porter Troupe și Andriy Agafonov.

De asemenea, argeșenii au sub contract mai mulți jucători autohtoni importanți. Este vorba despre Adrian Tudor, Vlad Corpodean, Titus Nicoară și Laci Lazar. Alb-violeții l-au recrutat pe Marius Ciotlăuș ca jucător român sub 23 ani. În lot se mai află Dragoș Onea, Mihai Căprărescu, Adrian Oprea și Lucian Chirof.

Noul component al echipei antrenate de Hristu Șapera este cel de-al 4-lea jucător aflat în programul echipei naționale în acest moment. Ceilalți sunt Adrian Tudor, Titus Nicoară (România), respectiv Aleksandar Kostoski (Macedonia).

Campania de transferuri a Piteștiului nu s-a încheiat. Rămâne de văzut dacă va mai fi legitimat un străin sau doi.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.