Matija Ceskovic nu va juca pentru Pecs

10 septembrie 2015

Matija Ceskovic a fost concediat de conducerea clubului din Pecs. Sportivul ex-iugoslav s-a aflat în probe la echipa din prmul eșalon baschetbalistic al Ungariei, dar nu a reușit să-l convingă pe antrenor pentru a semna un contract pe sezonul 2015/16.

În schimbul lui „Cesko” a fost chemat la probe Marko Popadic.

31 iulie 2015

Matija Ceskovic a semnat cu formația maghiară de primă divizie PVSK-Pannonpower Pecs. El se desparte de baschetul românesc după trei sezoane ce au cuprins contracte cu BC Mureș și CSU Atlassib Sibiu.

Ceskovic evoluează la pozițiile 1-2, are 34 ani și se întoarce în Ungaria, unde a mai jucat pentru Kaposvar și Pecs. El are dublă cetățenie bosniacă-croată.

În 92 meciuri jucate în baschetul românesc, Matija are 1274 puncte marcate, 290 recuperări, 325 pase decisive și 73 intercepții în peste 2800 minute de joc. De asemenea, a strâns peste 900 puncte de eficiență. El a avut 175 reușite din spatele semicercului pentru 37.5% la acest gen de aruncări.

Cesko a petrecut sezonul 2012/13 la BC Mureș, jucând finala campionatului, pentru ca în sezonul 2013/14 să evolueze pentru CSU Sibiu. A început sezonul 2014/15 la BC Mureș, dar s-a întors la Sibiu pentru a 2-a jumătate a amintitei stagiuni. Cu galben-albaștrii a participat la turneul final de Cupa României.

Pecs a încheiat sezonul precedent pe locul al 7-lea în prima ligă din Ungaria.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.