Marți (04.07) se desfășoară tragerea la sorți pentru următoarea ediție a Euroligii feminine, FIBA Europe Cup Women, dar și calificările EuroBasket Women 2019

Marți (04.07), la Munchen, se va desfășura tragerea la sorți a grupelor pentru următoarele competiții FIBA: Euroliga feminină 2017/18, FIBA Europe Cup Women 2017/18 și preliminariile EuroBasket Women 2019.

Țara noastră este reprezentată de Sepsi Sfântu Gheorghe în FIBA Europe Cup. De asemenea, „acvilele” sunt angrenate în calificările pentru următoarea ediție a Campionatului European de baschet feminin.

Campioana în exercițiu a României se numără între cele 40 cluburi angrenate în FIBA Europe Cup. Sepsi a fost reprtizată în Conferința 1, cea care este alcătuită din cluburi provenite din zona de Est și Nord a Europei. Vor fi opt grupe de câte patru echipe în prima fază a competiției.

România este înscrisă în cea de-a 3-a grupă valorică din preliminarii. Acest lucru înseamnă că naționala tricoloră nu e poate duela cu Croația, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Islanda, Lituania și Germania.

Adversarii României vor veni din celelalte trei urne. Acestea sunt alcătuite din:

Urna 1 – Spania, Franța, Belgia, Grecia, Turcia, Italia, Slovacia, Rusia
Urna 2 – Ucraina, Ungaria, Cehia, Slovenia, Belarus, Muntenegru, Israel, Suedia
Urna 4 – Finlanda, Bulgaria, Bosnia, Portugalia, Estonia, Elveția, Albania, Macedonia

De notat că Letonia și Serbia sunt calificate direct pentru turneul final. Celelalte 32 de echipe naționale se luptă pentru cele 14 locuri rămase disponibile.

Calificările se joacă sub formă de opt grupe de câtre patru echipe fiecare, cu meciuri în dublă manșă. Prima clasată și cele mai bune șase locuri 2 se califică la turneul final.

Reamintim faptul că FIBA a decis să amâne tragerea la sorți pentru FIBA Europe Cup. Este așteptat anunțul cu privire la numele echipelor acceptate în această întrecere.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.