Marko Sutalo cu o prestație de excepție împotriva Greciei

Vineri (14.08) au fost programate mai multe jocuri de pregătire înaintea EuroBasket 2015. Turneul final este programat să demareze pe data de 5 septembrie. Trecem în revistă câteva dintre rezultatele consemnate și aspecte notabile legate de aceste jocuri.

Grecia a depășit Bosnia-Herțegovina cu scorul de 69-57. Pentru ex-iugoslavi s-a evidențiat Marko Sutalo. Noul baschetbalist al lui Dinamo București a fost principalul marcator al partidei cu 19 puncte (4/7 la trei puncte) în 21 minute de joc. Muhammed Pasalic, noua achiziție a lui U BT Cluj, a avut 8 minute de joc, fără a se remarca din punct de vedere statistic. De asemenea, în acest meci a evoluat și Dalibor Persic, fost jucător la BC Timișoara. El nu a reușit să puncteze în 8 minute de joc, dar a reușit câte o recuperare și o intercepție.

De notat că echipa Greciei a jucat cu nume importante precum finaliștii ultimei ediții din Euroligă – Vassilis Spanoulis, Kostas Sloukas, Giorgos Printezis, Vangelis Mantzaris sau Ioannis Bourousis, respectiv cu jucători din NBA ca Giannis Antetokounmpo, Nick Calathes ori Kostas Papanikolau, dar și cu nume consacrate ca Nikos Zisis, Stratos Perperoglou și Kostas Kaimakoglou. Așadar, prestația lui Sutalo a fost cu adevărat valoroasă împotriva unei echipe naționale de talie europeană.

Georgia a spulberat Estonia, scor 90-55. Diferența majoră s-a făcut în sfertul al 3-lea, când s-a consemnat un parțial de 33-17. În plus, gruzinii au câștigat fiecare secvență de joc. Sten Sokk, fost jucător la Craiova, a totalizat 3 puncte și 8 pase decisive, iar Reinar Hallik, fost jucător la Cluj, Craiova și Oradea, a avut 2 puncte și o pasă decisivă.

Franța a trecut de Ucraina, scor 90-57. În cadrul acestei partide, Vyacheslav Bobrov, noul jucător al lui BCM U Pitești, nu a fost folosit.

În fine, Croația a depășit Germania, scor 74-72, după prelungiri. Dario Saric a avut 18 puncte, 10 recuperări, iar Bojan Bogdanovic a terminat cu 15 puncte și 3 pase decisive pentru învingători. Jasmin Repesa a folosit principalele staruri. Nu au lipsit Ante Tomic (pivot), Krunoslav Simon și Damjan Rudez (shooteri), Roko Ukic (fundaș), Mario Hezonja (extremă) ori naturalizatul Oliver Lafayette (fundaș).

De cealaltă parte, Mike Zirbes a avut 14 puncte și 6 recuperări. La echipa Germaniei s-a evidențiat și Dennis Schroder, jucător descoperit și format de Liviu Călin. Sportivul de la Atlanta Hawks a avut 13 puncte și 4 pase decisive. Cu această ocazie s-a consemnat și prezența pe parchet în echipa Germaniei a lui Dirk Nowitzki. Jucătorul în vârstă de 37 ani a avut 11 puncte și 6 recuperări în 24 minute de joc.

Gerald Lee, fost jucător la Asesoft, a totalizat 20 puncte în victoria Finlandei asupra Belgiei, scor 75-62.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.