March Madness 2017 – North Carolina vs Gonzaga în finală

North Carolina și Gonzaga s-au calificat în finala NCAA – ediția 2017. Ambele au obținut victoria la capătul unor confruntări echilibrate la University of Phoenix Stadium.

Gonzaga a dispus de South Carolina cu scorul de 77-73. Bulldogs s-au desprins la 45-36 în prima repriză, dar Gamecocks nu au renunțat și au revenit în joc pe parcursul celei de-a 2-a reprize, în cadrul căreuia au trecut la conducere, scor 66-65. Nu a fost suficient, posesoarea celui mai bun bilanț din NCAA în acest sezon reușind să de califice în marre finală.

Nigel Williams-Goss a contabilizat 23 puncte pentru formația învingătoare. Chris Silva a replicat cu 13 puncte și 13 recuperări.

În cealaltă semifinală, singura echipă cu bogată experiență prealabilă la Final Four din turneul final de la Phoenix, North Carolina Tar Heels a depășit pe Oregon Ducks, scor 77-76. Elevii lui Roy Williams au controlat finalul partidei, chiar dacă Oregon a marcat ultimele cinci puncte. De altfel, Tar Heels au condus pe tot parcursul reprizei secunde.

Kennedy Meeks a avut 25 puncte, 14 recuperări, iar Justin Jackson a adăugat 22 puncte pentru învingători. Replica a venti de la același Tyler Dorsey, posesor al cetățeniei elene, autor a 21 puncte pentru Oregon.

Așadar, în finală se vor duela North Carolina, echipă aflată la a 20-a prezență în Final Four și care caută al 6-lea titlu NCAA, respectiv Gonzaga Bulldogs, formație aflată la prima prezență în Final Four, posesoare a celui mai bun bilanț din liga universitară în acest sezon.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.