March Madness 2017 a ajuns la ora Final Four-ului

Final Four-ul NCAA 2017 se va desfășura în Phoenix, Arizona, între 1 și 3 aprilie anul curent. Evenimentul reunește câștigătoarele celor patru regiuni care au compus tabloul de 68 formații al turneului poreclit „March Madness”.

Două dintre echipele calificate au mai câștigat trofeul, însă doar una dintre ele a simțit gustul succesului în epoca modernă a baschetului universitar. Două echipe se află la prima prezență în Final Four, iar o a 3-a se află la cea de-a 2-a calificare între primele patru, prima consemnându-se în urmă cu aproape 80 de ani.

Formațiile calificate pentru Final Four

North Carolina Tar Heels
– bilanț: 31 victorii, 7 înfrângeri
– antrenor: Roy Williams (al 14-lea sezon)
– titluri NCAA: 5 (ultimul în 2009)
– a 20-a participare la Final Four

Oregon Ducks
– bilanț: 31 victorii, 5 înfrângeri
– antrenor: Dana Dean Altman (al 7-lea sezon)
– titluri NCAA: unul (1939)
– a 2-a participare la Final Four

Gonzaga Bulldogs
– bilanț: 36 victorii, o înfrângere
– antrenor: Mark Few (al 18-lea sezon)
– titluri NCAA: niciunul
– prima participare la Final Four

South Carolina Gamecocks
– bilanț: 26 victorii, 10 înfrângeri
– antrenor: Frank Martin (al 5-lea sezon)
– titluri NCAA: niciunul
– prima participare la Final Four

În semifinale, programate pentru noaptea de sâmbătă spre duminică, se joacă după cum urmează:

South Carolina vs Gonzaga – ora 01:09
North Carolina vs Oregon – ora 03:49

Învingătoarele se califică în finală, programată a se desfășura în cursul nopții de luni spre marți.

Postul american CBS este deținătorul drepturilor de televizare pentru turneul NCAA.

Locul de desfășurare

Final Four-ul NCAA este un eveniment ce atrage un interes imens din partea publicului larg. Fără îndoială studenții celor patru universități calificate vor lua cu asalt localitatea Glendale din statul Arizona pentru un weekend cât mai lung (însemnând calificarea colegilor de facultate în marea finală) și evident cât mai distractiv cu putință.

Turneul se va desfășura într-o locație încăpătoare. Este vorba despre University of Phoenix Stadium, din Glendale. Stadionul are o capacitate de peste 60.000 locuri pentru meciurile de fotbal american, însă pentru baschet aceasta va fi mărită cu aproximativ 10.000 locuri.

Stadionul a fost construit în anul 2003 și a fost dat în folosință din 1 august 2006. Încă de la inaugurare stadionul a fost închiriat de University of Phoenix, care dă și numele construcției. Contractul de cesiune are o durată de 20 ani. Aici evoluează echipele de fotbal american Arizona Cardinals (NFL) și Fiesta Bowl (NCAA).

Există un număr de 14.000 locuri de parcare proprii stadionului, iar spațiile adiacente cuprind alte 12.000 locuri de parcare. Prin urmare, suporterii pot lua stadionul cu asalt cu mașinile personale. Un număr de aproximativ 2.000 spații de parcare, cu locuri aferente în tribune, sunt rezervare pentru persoanele cu nevoi speciale.

Pe lângă meciurile de fotbal american, stadionul găzduiește cu regularitate concerte și spectacole de toate felurile, incluzând curse pe teren accidentat sau întrecere de camioane. S-au desfășurat meciuri de fotbal (soccer) din cadrul Copa America, finala turneului NCAA la fotbal american, respectiv Pro Bowl și Super Bowl.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.