Marcel Țenter își continuă cariera în Ungaria

Marcel Țenter este noul antrenor principal al formației maghiare Albacomp Szekesfehervar. Tehnicianul care conduce și echipa națională a României a semnat un acord cu valabilitate pentru sezonul competițional 2014/15. Înțelegerea include opțiune de prelungire pentru un al 2-lea sezon.

Albacomp Szekesfehervar a fost campioană a Ungariei în sezonul 2012/13. După ce o obținut acest rezultat a beneficiat de o invitație în EuroCup, pe care a onorat-o și unde a obținut două victorii din zece partide disputate. În ediția 2013/14 a campionatul maghiar, Albacomp a terminat pe locul al 5-lea, fiind eliminată în primul tur al playoff-ului de Sopron.

Țenter și-a început cariera de antrenor alături de U Mobitelco Cluj la a 2-a echipă a acestui club. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2008. După un sezon a fost promovat în funcția de antrenor principal la prima echipă, alături de care a disputat două finale de campionat, în 2010 și 2011. A cucerit un titlu național, după care a antrenat pentru prima dată în FIBA EuroChallenge.

În vara anului 2012 a trecut la Gaz Metan Mediaș, echipă alături de care cucerit Cupa României și a izbutit calificarea în faza a 2-a din FIBA EuroChallenge în două sezoane consecutiv. Stagiunea 2013/14 a consemnat ratarea calificării în playoff-ul LNBM, respectiv eliminarea din primul tur al Cupei României. Totuși, Țenter a preluat pe SCM U Craiova, echipă alături de care a petrecut doar trei meciuri, în primul tur al playoff-ului.

În paralel, Țenter ocupă funcția de antrenor principal la echipa națională de seniori. El a preluat această echipă în urmă cu un an. Alături de tricolori a participat în prima parte a campaniei de calificare la EuroBasket 2015 și a obținut o victorie din patru partide oficiale.

Albacomp are patru titluri și trei cupe naționale. Are alte două finale de campionat și trei de cupă pierdute. De notat că în sezonul 2013/13, formația din Szekesfehervar a fost antrenată de spaniolul Carlos Frade. Interesant este că managerul echipei maghiare, legendarul David Kornel, s-a interesat de Marcel Țenter și în urmă cu un an. Atunci a optat pentru iberic, însă de această dată s-a orientat asupra compatriotului nostru.

Marcel Țenter nu se află la primul contact cu baschetul maghiar. În calitate de jucător a petrecut șapte ani la Szolnok Olaj KK.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.