Malcolm Armstead va juca pentru echipa națională a României

Malcolm Armstead este un jucător american care va evolua pentru echipa națională a României. În vârstă de 26 ani, acesta măsoară 1.83 metri și este conducător de joc.

Armstead a evoluat ultima dată pentru Istanbul Bsb, în primul eșalon al Turciei. El a bifat 14 prezențe în această ligă, având medii statistice de 8.9 puncte, 3.9 pase decisive, 2.3 recuperări și 1.5 intercepții pentru 10 la eficiență în 28.1 minute pe partidă. De asemenea, Armstead a avut procentaje de 46% la două puncte, 25% la trei puncte și 86% la linia de pedeapsă. Procentajul pe carieră la trei puncte este de 32% și are o medie de 1.5 triple marcate pe partidă.

De-a lungul carierei, Armstead a jucat pentru Krka Novo Mesto (Slovenia și Liga Adriaticp), AEK Atena (Grecia), respectiv Avtodor Saratov (Liga VTB și EuroCup). El are o experiență de trei sezoane în baschetul prodesionist. Are un titlu de campion al Sloveniei și două cupe ale aceleiași țări.

În prealabil, Malcolm a jucat baschet universitar pentru Chipola College (2008–2009), Oregon (2009–2011), Wichita State (2012–2013). El a avut medii de peste 10 puncte, 4 pase decisive și 2 intercepții pe meci în fiecare din ultimele trei sezoane în NCAA.

Potrivit frbaschet.ro, Armstead se va alătura lotului național, condus de către Marcel Țenter, începând de marți (21.06). Potrivit aceleiași surse, „FRB a demarat deja procedurile legale pentru componentul echipei turce BSB Istanbul de a obține cetățenie română”. Armstead ar deveni primul jucător fără niciun fel de legături de sânge cu România care joacă în echipa națională.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.