Maksym Pustozvonov a semnat cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Maksym Pustozvonov este noul jucător al echipei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Ucraineanul a fost anunțat de către ardeleni în cursul după-amiezei de vineri.

Noul jucător al formației de pe Someș sosește de la BCM U Pitești, formație alături de care Pustozvonov a jucat împotriva Clujului în sferturile de finală ale Cupei României. Înalt de 2.00 metri și în vârstă de 29 ani, acesta evoluează la poziția 3.

Abifat 26 prezențe în LNBM, având medii de 12.4 puncte, 2.9 recupeărri, 1.0 pase decisive și 0.7 intercepții pentru 11.8 la eficiență. El a avut procentaje de 55% la trei puncte, 55% la două puncte și 88% la linia de pedeapsă. De notat că Pustozvonov a avut o medie de 1.6 reușite de pe semicerc în echipamentul alb-violet al argeșenilor.

Înainte de a veni în România, ucraineanul a jucat în țara natală pentru Dynamo Kiev, BC Kiev, Azovmash Mariupol, BC Donetsk și Budivelnik Kiev. El a participat la EuroBasket 2011, 2013 și 2015, iar ca trofee a cucerit Cupa Ucrainei.

Prin legitimarea lui Pustozvonov este de așteptat ca deținătoarea Cupei României să renunțe la serviciile lui Andrii Kalnichenko. Acesta se confruntă cu probleme de sănătate. Echipa din Cluj nu a făcut precizări cu privire la situația lui Kalnichenko.

Astfel, la ora actuală lotul echipei antrenate de Mihai Silvășan și Branko Cuic cuprinde următorii străini: Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Aleksandar Rasic, Ousmane Barro, Maksym Pustozvonov și Andrii Kalnichenko.

Foto: scmpitesti.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.