Maccabi Tel-Aviv l-a demis pe antrenorul Erez Edelstein

Maccabi Tel-Aviv a anunțat concedierea antrenorului Erez Edelstein. Mutarea se face la scurt timp după startul noului sezon competițional, tehnicianul amintit fiind numit în funcție în această vară. Este cea de-a 2-a demitere de antrenor în Euroligă după doar două etape scurse din sezonul regulat al competiției.

Debutul nefericit de sezon al marii forțe din baschetul israelian a condus la această decizie. Maccabi a pierdut SuperCupa Israelului în detrimentul rivalei Hapoel Ierusalim și a înregistrat două eșecuri în Euroligă, cu EA7 Milano și Real Madrid, în primele etape ale sezonului regulat.

Interesant este că demiterea lui Edelstein s-a făcut în cursul serii de sâmbătă (22.10), imediat după victoria obținută de Maccabi în confruntarea cu Hapoel Holon, în campionatul Israelului.

edelstein

De notat că Edelstein va rămâne în funcția de antrenor principal la echipa națională a Israelului. El nu a avut niciun fel de experiență anterioară la cârma unei echipe din Euroligă. De altfel, presa din Israel a fost sceptică de la început cu privire la acest parteneriat, Maccabi alegând cea mai puțin costisitoare variantă în numirea antrenorului. Celelalte opțiuni au fost David Blatt și Giorgos Bartzokas, ajunși la Darussafaka și Barcelona, antrenori cu bogată experiență în Euroligă, competiție pe care ambii au câștigat-o o dată.

În locul acestuia, Maccabi Tel-Aviv l-a numit pe Rami Hadar. El va fi asistat de către Lior Lubin. Este neclar dacă acest tandem va îndeplini sarcini de interimat sau se dorește o colaborare pe termen lung în această formulă.

Reamintim că Panathinaikos Atena l-a demis pe Argiris Pedoulakis și l-a numit în funcție pe Xavi Pascual. Mutarea s-a consemnat pe parcursul acestor zile. Atât debutul lui Pascual, cât și cel al lui Hadar este așteptat pentru etapa a 3-a în Euroligă, programată a se desfășura marti și mircuri.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.