Lumina Wolves, un proiect inedit în baschetul românesc

Joi, la sediul Liceului Internațional de Informatică din București, s-a lansat oficial proiectul ”Lumina Wolves”, o colaborare între Lumina Instituții de Învățământ, Asociația Club Sportiv 4 Wolves și Clubul Sportiv Școlar 4 București.

Lansarea a presupus o conferință de presă și un eveniment dedicat copiilor și părinților, în care a fost prezentat staff-ul tehnic și un mesaj de încurajare transmis de Enes Kanter, jucător în NBA la Oklahoma City Thunder, tinerilor baschetbaliști ai clubului. Seara s-a încheiat cu un concert al lui Cabron.

Ineditul evenimentului a fost, fără îndoială, mesajul video a lui Kanter, însă ineditul proiectului Lumina Wolves îl reprezintă, în opinia mea, bursele de studiu pe care Lumina Instituții de Învățământ le va oferi celor mai valoroși sportivi ce vor evolua în cadrul clubului.

Pentru acordarea burselor, care pot fi complete sau parțiale, se va face fiecărui sportiv o evaluare sportivă, medicală și a cunoștințelor. Conceptul este momentan unic în România și îl vom detalia într-un articol separat.

Clubul are înscrise în competiții echipe de băieți la U16, U14, U13, mini și babybaschet și echipe de fete la U14, U13 și minibaschet. Proiectul este unul pe teren lung, iar obiectivul este ca, în zece ani, echipele clubului, cu jucători formați intern, să se claseze în primele patru echipe ale țării.

Președintele clubului este Serdan Untel, director tehnic este Vlastimir Vukadinovic, fostul antrenor al Concordiei Chiajna, iar antrenori în cadrul clubului sunt Adrian Iacobini, Dan Săndulache, Florin și Tatiana Dudescu, Alex Vasile, Vasile Ștefan, Vlad Dumitrescu, Claudiu Pană, Andrei Rusu, Alexandra Iozu și Radu Muntean. În următoarea perioada se va alătura proiectului și un antrenor străin.

Proiectul mi se pare interesant prin introducerea în baschetul românesc a conceptului de burse de studiu. Rămâne să urmărim cum va evolua el și să sperăm că, dacă modelul va fi unul de succes , nu va rămâne unicat în România.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Lumina Wolves, un proiect inedit în baschetul românesc

  • Buna ziua ,

    Am un fecior Andrei Nicolae , 10 ani , aptitudini fizice ( sper ) , care frecventeaza vinerea , orele 15-17 , cursurile de matematica ” Stelutele Matematicii IV ” .la centrul Lumina Pallady.
    Exista vre-o posibilitate sa-l inscriem si la Baschet ( tot la Pallady ) ?
    Va multumim ,
    Liviu Nicolae

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.