Lukoil Academic și Beroe se duelează în finala campionatului Bulgariei

Lukoil Academic s-a calificat în finala campionatului din Bulgaria. Campioana în exercițiu a țării vecine a învins Rilski Sportist, scor 80-76, în Meciul 5 al seriei amintite. Scorul general a fost de 3-2.

Seria a demarat favorabil lui Rilski, a 4-a clasată în sezonul regulat, care a izbutit break-ul în Meciul 1. Lukoil a egalat la general, însă tot Rilski Sportist a trecut la conducere, câștigând Meciul 3 din postură de gazdă. Meciul 4 a revenit celor de la Lukoil Academic, cu un re-break, scor 80-66.

În finală, Lukoil Academic se duelează cu Beroe, ocupanta locului 3 în sezonul regulat. Această formație a eliminat pe Cherno More, scor 3-0, în cealaltă semifinală, după ce în primul tur, Cherno More a eliminat a 2-a clasată în ezonul regulat, Academik Pleven.

De notat că Beroe a câștigat Cupa Bulgariei și Liga Balcanică în acest sezon. Această echipă se află la cel de-al 5-lea sezon consecutiv în primul eșalon și în prealabil nu a câștigat niciun trofeu.

Lukoil Academic este cea mai titrată echipă din istoria baschetului bulgar. Cu excepție ediției 2013/14, această echipă a câștigat 13 din ultimele 14 ediții de campionat în succesiune.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.