Lukas Lekavicius s-a alăturat lui Panathinaikos Atena

Panathinaikos Atena a realizat transferul lui Lukas Lekavicius. Anunțul oficial din partea grecilor este așteptat, însă fosta echipă a sportivului în vârstă de 23 ani, Zalgiris Kaunas, a dezvăluit destinația acestuia.

În sezonul 2016/17, Lekavicius a avut medii de 8.5 puncte, 3.5 pase decisive, 1.9 recuperări în 18 minute pe meci. El a jucat în toate cele 30 de meciuri ale echipei sale în Euroligă. Jucătorul a mărturisit că a fost o decizie dificilă, dar și-a dorit foarte mult să joace pentru Xavi Pascual.

Înalt de 1.80 metri, Lekavicius este conducător de joc și are experiența trei sezoane la nivel de Euroligă. În total, baschetbalistul amintit a jucat 75 meciuri în Euroligă și are medii pe carieră de 6.4 puncte, 2.6 pase decisive și 1.7 recuperări pe partidă.

El este un produs al școlii de baschet Zalgiris. După ce a evoluat la juniori – incluzând participarea la două ediții de Euroliga juniorilor, el a petrecut perioada 2012/14 la Zalgiris 2, pentru ca între 2014 și 2017 să evoleze la prima echipă.

Potrivit jurnalistului Donatas Urbontas, PAO va plăti 100.000 euro drept clauză de reziliere a contractului către Zalgiris.

Reamintim că Panathinaikos Atena a reușit să prelungească contractul lui Kenny Gabriel.

Totodată, campioana Greciei este tot mai aproape de un angajament cu Zach Auguste. Fostul pivot al lui Usak Sportif, oponent al CSM CSU Oradea în playoff-ul FIBA Europe Cup, are 23 ani și a avut medii de 13.4 puncte cu 8.8 recuperări în Basketball Champions League și 11.6 puncte cu 7.5 recuperări în liga profesionistă a Turciei.

Auguste va juca în NBA Summer League și așteaptă o ofertă concretă din liga nord-americană. Dacă aceasta nu va veni în cursul zilelor următoare, Zach va semna cu Panathinaikos și va include, probabil, o clauză de reziliere pentru NBA.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.