Luka Mitrovic a semnat cu Brose Baskets Bamberg

Brose Baskets Bamberg a oficializat legitimarea lui Luka Mitrovic. Sârbul sosește de la Steaua Roșie Belgrad și a semnat un contract cu valabilitate pentru următorii trei ani.

Înalt de 2.04 metri și în vârstă de 24 ani, Mitrovic a fost căpitanul formației din capitala Serbiei în ultimii ani. El evoluează la poziția 4, iar în sezonul 2016/17 a avut medii de 4.1 puncte, 2.3 recuperări și 1.4 pase decisive la nivel de Euroligă. Luka a jucat 28 meciuri în competiția de top a Europei în ultimul sezon, având 27 de titularizări. El a contabilizat 7.1 puncte, 5.4 recuperări și 2.4 pase decisive în Liga Adriatică.

Mitrovic are patru sezoane în Euroligă. El a bifat 63 prezențe și are medii pe carieră de 5.8 puncte, 3.6 recuperări și 1.6 pase decisive pentru 6.6 la eficiență. De notat că Luka a ratat aproape întreg sezonul 2015/16 din cauza unei grave accidentări. A avut doar patru prezențe în Euroligă.

De notat că Mitrovic este un baschetbalist capabil să ajute în ambele faze ale jocului, însă este departe de a fi un scorer sau un jucător foarte productiv la finalizare. El poate să creeze, fie cu mingea, fie departe de ea, iar în apărare este un baschetbalist de mare utilitate, ce poate să asimileze o mulțime de informații și poate să performeze în sisteme elaborate de joc, exact așa cum îi convine antrenorului campioanei Germaniei, Andrea Trinchieri.

Format de Hemofarm Vrsac, club la care a petrecut junioratul și primul sezon la seniori, Mitrovic a petrecut ultimii cinci ani alături de Steaua Roșie. Perioadă în care a cucerit Liga Adriatică de trei ori, campionatul Serbiei de trei ori, iar Cupa Serbiei în patru ocazii.

Antrenorul Andrea Trinchieri a optat pentru Luka Mitrovic la poziția 4, acolo unde Brose Baskets a jucat în ultimii ani cu italianul Nicolo Melli. Acesta va semna, foarte probabil, cu Fenerbahce Istanbul, la capătul unui sezon de excepție, ce l-a propulsat între cei mai buni zece jucători ai Euroligii masculine.

Totodată, Mitrovic este cel de-al 2-lea jucător de bază din angrenajul Stelei Roșii Belgrad care pleacă în această vară. Primul a fost Charles Jenkins. De notat că foarte probabil următorul plecat va fi Stefan Jovic. Acesta are șanse foarte mari să ajungă la rivala lui Brose Baskets, este vorba despre Bayern Munchen.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.