Luka Doncic este cel mai bun tânăr jucător al sezonului 2016/17 în Euroligă

Luka Doncic a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al sezonului 2016/17 în Euroliga masculină. Slovenul în vârstă de doar 18 ani de la Real Madrid a fost recompensat cu trofeul Rising Star. El a fost ales cu unanimitate de voturi!

În 33 partide disputate, Doncic a avut medii de 8.1 puncte, 4.5 recuperări (1.0 ofensive), 4.3 pase decisive, 0.9 intercepții și 1.7 posesii pierdute. Slovenul a avut procentaje de 53% la două puncte, 39% la trei puncte, respectiv 83% la linia de pedeapsă. El a jucat 20 minute pe partidă, a fost titularizat de 14 ori și a avut un coeficient de 13.9 la eficiență.

De-a lungul actualului sezon competițional, Doncic a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător al etapei. Două dintre aceste distincții au venit tocmai în playoff!

Înalt de 2.01 metri, Doncic este născut pe 28 februarie 1999 și este un produs al lui Real Madrid. El a fost coleg de echipă cu Emanuel Cațe la juniorii clubului din capitala Spaniei, câștigând Euroliga la nivel U18 masculin în 2015. Doncic are două sezoane la activ în Euroliga seniorilor, actuala stagiune fiind prima pe care a jucat-o în întregime. În sezonul 2015/16 el a avut doar 12 prezențe în competiție.

Alți jucători tineri care s-au remarcat de-a lungul acestui sezon sunt Ante Zizic (Darussafaka Dogus), Marko Guduric (Steaua Roșie Belgrad), respectiv Ilimane Diop (Baskonia Gasteiz).

Este cel de-al 3-lea premiu individual decernat de Euroleague Basketball în aceste zile pentru sezonul a cărui punct culminant se va consuma în perioada 19-21 mai anul curent, la Istanbul. Câștigătorii celorlalte două trofee sunt:

Adam Hanga – cel mai bun jucător defensiv.
keith Langford – cel mai bun marcator.

De-a lungul timpului trofeul celui mai bun tânăr jucător a fost decernat următorilor jucători:

2005 – Erazem Lorbek
2006 – Andrea Bargnani
2007 – Rudy Fernandez
2008 – Danilo Gallinari
2009 – Novica Velickovic
2010 – Ricky Rubio
2011 – Nikola Mirotic
2012 – Nikola Mirotic
2013 – Kostas Papanikolaou
2014 – Bogdan Bogdanovic
2015 – Bogdan Bogdanovic
2016 – Alex Abrines

Din cei zece jucători de mai sus, doar Lorbek, Velickovic și Bogdanovic nu au ajuns în NBA (adică jucătorii ex-iugoslavi).

Foto: acb.com
Video: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.