Luka Doncic a fost inclus în lotul lărgit al Sloveniei pentru EuroBasket 2017

Slovenia, condusă de către cel mai longeviv antrenor european cu activitate în NBA – Igor Kokoskov, a anunțat componența lotului lărgit pentru EuroBasket 2017. Ex-iugoslavii vor miza pe un tandem de fundași extrem de interesant și cu adevărat redutabil.

Lotul lărgit cuprinde 29 jucători. Între ei se numără Luka Doncic, jucător ce a aniversat de curând 18 ani, respectiv Goran Dragic, jucător cu o bogată activitate în NBA.

De notat că Doncic se află la debutul în prima reprezentativă a Sloveniei. El a refuzat oferta Spaniei de a juca pentru reprezentativa iberică. Superstarul lui Real Madrid a mai jucat pentru naționala Sloveniei la U16.

Nu lipsesc alte nume importante ale baschetului sloven precum Klemen Prepelic, Mirza Begic, Gasper Vidmar, Edo Muric, Jaka Blazic și Alen Omic.

Componența lotului lărgit: Jan Barbaric, Mirza Begic, Jaka Blazic, Tomaz Bolcina, Vlatko Candar, Jakob Cebasek, Ziga Dimec, Luka Doncic, Goran Dragic, Tadej Ferme, Gregor Hrovat, Erjon Kastrati, Jaka Klobucar, Jan Kosi, Martin Krampelj, Luka Lapornik, Miha Lapornik, Blaz Mahkovic, Edo Muric, Aleksen Nikolic, Mitja Nikolic, Alen Omic, Klemen Prepelic, Matic Rebec, Luka Rupnik, Zan Mark Sisko, Miha Vasl, Gasper Vidmar și Sasa Zagorac.

Staff-ul tehnic îl include pe legendarul Jaka Lakovic, care și-a anunțat retragerea din baschet de curând. El a fost invitat de către Igor Kokoskov să se alăture colectivului de antrenori care va ghida naționala Sloveniei la EuroBasket 2017.

Slovenia a fost repartizată în Grupa A, alături de Franța, Grecia, Islanda, Polonia și Finlanda. Meciurile acestei grupe se vor desfășura la Helsinki. Primele patru clasate se califică pentru fazele eliminatorii, programate a se desfășura la Istanbul.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.