Luka Doncic în fața unui examen important

Luka Doncic va juca prima semifinală de EuroBasket din carieră. La vârsta de doar 18 ani, slovenul se duelează cu Spania pentru un loc în marea finală de la Istanbul. Partida are loc joi (14.09), ora 21.30, în direct la TVD HD și TVR 2.

Înalt de 2.01 metri, Doncic vine după un sezon de excepție alături de Real Madrid. El parcurge o perioadă la fel de bună în cadrul EuroBasket 2017, acolo unde Slovenia și-a câștigat toate meciurile pe care le-a disputat până la această oră, șapte la număr.

Doncic are medii de 15.7 puncte, 7.7 recuoerri, 3.1 pase decisive, 1.0 intercepții și 19.3 la eficiență în 29.1 minute pe partidă la EuroBasket 2017. El are procentaje de 56% la două puncte, 35% la trei puncte și 85% la linia de pedeapsă. Luka a jucat în toate meciurile Sloveniei la acest turneu.

Adversar este nu doar campioana în exercițiu și cealaltă formație neînvinsă la acest turneu. Mai mult, Spania este țara care l-a adoptat pe Luka și cea care i-a propus anul trecut să accepte cetățenia. Acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după ce Doncic a jucat un sezon la nivel juvenil și unul la nivel de seniori în baschetul spaniol.

Doncic este un jucător format de Real Madrid, club căruia i sa alăturat în luna septembrie a anului 2012. Avea doar 13 ani. Adică este clar că sistemul iberic are un rol imens la ceea ce a ajuns Doncic. El a refuzat propunerea Spaniei, motivând să se simte onorat de această ofertă, însă este născut în Slovenia, țară pe care dorește să o reprezinte la nivel internațional.

În cadrul confruntării cu Spania, Doncic va avea dueluri frecvente cu Sergio Rodriguez, pe care l-a înlocuit cu un succes remarcabil în sezonul 2016/17 la Real Madrid. Cei doi au fost colegi de echipă în sezonul 2015/16, primul cu normă întreagă la prima echipă a madrilenilor pentru Luka. De asemenea, el se va duela cu Ricky Rubio, un alt copil minune al baschetului european.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.